Gilde Amersfoort hervat stadswandelingen met Corona aanpassingen

14 juni 2020 om 16:54 Activiteiten Deel je nieuws

Vanaf woensdag 17 juni a.s. hervat Gilde Amersfoort de stadswandelingen in het Middeleeuwse centrum van Amersfoort. Deze waren medio maart stilgelegd vanwege de Coronacrisis. De wandelingen met een stadsgids worden voorlopig gehouden elke woensdag, vrijdag en zaterdag, aanvang 11.00 uur, start bij de Onze Lieve Vrouwetoren. De wandeling duurt anderhalf uur. Het Gilde bekijkt afhankelijk van de omstandigheden of per 1 augustus uitbreiding van de wandelingen mogelijk is.

Vanwege het Coronavirus wordt uitsluitend gelopen in kleine groepen van maximaal 6 bezoekers. Voor het overige werkt Gilde Amersfoort met een speciaal Coronaprotocol dat moet waarborgen dat de gangbare veiligheidsvoorschriften, zoals tenminste 1,5 meter afstand houden, in acht worden genomen. Zo worden verder te nauwe straatjes en binnenruimten, zoals de OLV Toren en de Koppelpoort, voorlopig gemeden. Op deze wijze kan het Gilde de deelnemers op een verantwoorde wijze weer laten genieten van onze prachtige binnenstad.  

Kaartjes moeten vooraf worden gekocht en dat kan via de website van Gilde Amersfoort: https://www.gildeamersfoort.nl/op-aanloop/ of bij de VVV. De kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen tot 12 jaar.

Noot voor de redactie:

Gilde Amersfoort is een vrijwilligersorganisatie met ca. 70 gidsen die deelnemers graag onze mooie binnenstad willen tonen, inclusief de verhalen die erbij horen. 

Als u meer informatie wilt over dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met Jan Luteijn, voorzitter van Gilde Amersfoort, 06 83 65 31 11.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie