Nationale Balkon Beweegdag in Amersfoort

25 mei 2020 om 11:46 Zorg Deel je nieuws

Op vrijdag 29 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag. In Amersfoort zorgen de buurtsportcoaches die dag voor een aantal balkon-beweegmomenten.

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in Corona-tijd. Omdat de beweeggroepen voor senioren in deze periode niet meer konden plaatsvinden, zochten verschillende beweegprofessionals in het land naar alternatieven. Naast de online-lessen en beweegkaarten voor thuis, waren de balkonsessies een groot succes. Vanwege de gezelligheid, maar ook vanwege de gezonde bewegingsvormen.

In Amersfoort is een team buurtsportcoaches gespecialiseerd in de doelgroep ouderen. Onder normale omstandigheden zorgen zij ervoor dat er wekelijks 56 groepen senioren met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar in beweging zijn. Onder de noemer TopFit kunnen senioren meedoen aan onder andere sport- & spelgroepen, dansgroepen, yoga, stoelgym en pilates.

 

De route van de buurtsportcoaches, die onder muzikale begeleiding oefeningen gaan aanbieden bij verzorgingshuizen, is als volgt:

9.30 – 9.50 uur Koperhorst

10.15 – 10.35 uur Euterpestede

11.00 – 11.30 uur Nijenstede

13.30 – 13.50 uur Puntenburg (voorkant)

14.00 – 14.20 uur Puntenburg (achterkant)

15.00 – 15.20 uur Sint Jozef Hooglanderveen

 

Tijdens het middagprogramma komt Olga Commandeur, bekend van het populaire programma Nederland in Beweging, meedoen met de balkonoefeningen en de deelnemers aanmoedigen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie