Versoepeling Maakt Ondernemers Extra Kwetsbaar

7 mei 2020 om 10:20 Uitderegio Deel je nieuws

Gisteren de persconferentie waarbij werd aangekondigd dat horeca en restaurants weer open mogen. Binnen max. 30 man en buiten, wat de terrassen aankunnen op 1,5 meter.

Stel je opent je cafe of eettent en na een week heeft een klant het virus. Dan moet je officieel 2 weken in quarantaine met je toko en jezelf. Want zulk nieuws buzzt snel rond. Het kabinet sprak dus niet over wat te doen als er zoiets gebeurt. Men gaat er opeens van uit dat het logisch is dat je dan je tent sluit, maar het wordt niet aangegeven. Moet je dit als ondernemer dan ook bij de GGD melden? Moet je je personeel weer 2 weken thuis laten zitten? Officieel wel. En indien je het toch onder de eettafel schuift, kunnen klanten later dit gaan melden en aangeven en riskeer je nog een boete ook en een sluiting. Officieel.

Ik denk dat opengaan in de meeste gevallen duurder is dan dicht blijven. Geen nieuwe inkopen die misschien over 2 weken weer weggegooid moeten worden en de hink stap klantenbestandjes zullen die inkopen mogelijk niet eens dekken.Dus doe je het voor je gevoel en liefde voor je vak. Maarf dat vak is zo in vakjes opgedeeld dat je eigenlijk kunt zeggen: Vak You. 

De mondkapjes worden in winkels en horeca niet verplicht gesteld. Omdat het juist door eten en drinken dan telkens weer op en af moet. Het is toch een fenomenaal wonder, dat we veel onze handen moeten wassen (en terecht) en dat je uit handen van derden eten en drinken tot je gaat zitten nemen. De laboratorium koks zouden toch een beetje moeten afschrikken zou je zo zeggen. Nederland is zo aan zorg verslaafd geraakt, dat ook dat niet afschrikt. Mannen in witte pakken in de keuken. Wit hoorde toch al bij een kok?

Met alle plastic en kapjes zitten we in een groot couveuseland, waar de stekker ondanks alle goede intenties toch elk moment weer uitgetrokken kan worden..En dat is niemands schuld! Maar wie een beetje nadenkt zou toch niet willen dat 1 glaasje cola drinken op een verkeerd moment tot je dood kan leiden? Waar zit onze gezonde levenslust?

Nederland aan het infuus van de technologie. Dan is er nog de tip om eens bij een Orthomoleculair Koken restaurant te gaan eten. Daar staan al jaren mannen in labortoriumpakken, de doperwtjes te pureren tot een schuimende mousse met een takje klaver erbovenop. Dat is pas experimenteren! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie