Virtueel in contact blijven met de parochianen en inwoners van Hoogland

1 mei 2020 om 11:45 Religie Deel je nieuws

Sinds het begin van de coronacrises brengt de geloofsgemeenschap Sint Martinus, Hoogland een wekelijks Martinusbericht uit. In de editie van komende week is er veel aandacht voor het vieren van 75 jaar bevrijding. Ook 5 mei 2020 zal voor de parochianen van onze geloofsgemeenschap en parochie heel anders gaan verlopen dan we samen hadden gedacht en voorbereid.
Maar we staan er wel bij stil: online en op de televisie. We gedenken en we danken alle mensen aan wie we onze vrijheid te danken hebben, die zich wereldwijd ingezet hebben voor de vrede. Ontelbaar vele namen zijn te lezen op de herdenkingsmonumenten, ook in Hoogland. Als eerbetoon aan hen luiden we de klokken, hijsen we de vlaggen en zijn we stil.

Klokken en vlaggen op 4 mei van 19.45 tot 19.59 uur.
Juist nu er geen herdenking en viering is op maandagavond 4 mei, worden als eerbetoon aan allen die streden voor de vrijheid de vlaggen gehesen en klokken geluid van 19:45 tot 19:59 uur.
De kostersgroep zorgt voor dit gebaar van verbinding met elkaar, het dorp Hoogland, de stad Amersfoort en Nederland

Naast het voorafgaande zorgen we er ook voor dat we als geloofsgemeenschap ook contact houden met onze vrijwilligers. Dit doen we virtueel door in gesprek met hen te komen. Dit keer hebben we Saskia Meeuwessen benaderd. Zij is nauw betrokken bij onze geloofsgemeenschap Sint Martinus, zoals o.a. de Pastoraatsgroep, Sacramentsprocessie en Hoogland Goes Blackgospel.

“Ik sta hier bij het katholieke hart”
Bij de grote beukenboom hebben we een opname gemaakt, waarin zij vertelt wat de corona-crises met haar doet en wat dit voor haar betekent. Zo horen wij haar zeggen:” Ik sta hier bij het katholieke hart en deze beukenboom symboliseert voor mij de Martinus; stevig, met twee benen op de grond en groot. Ik ben daarom blij dat nu in deze geloofsgemeenschap zoveel creativiteit aan het ontstaan is.”
Door een ongelukje van een van onze vrijwilligers, bezorgt zij nu ook het Martinusbericht bij een aantal parochianen thuis. Dat vindt ze fijn. Ze heeft daarover een volgende reactie: “Het leidt vaak tot mooie gesprekken als ik dit blad bezorg. Dan zie ik hoe deze crises mensen raakt en wat het met ze doet.”

Het volledige Martinusbericht is als PDF te lezen op de site van Katholiek Amersfoort: https://www.katholiekamersfoort.nl/wp-content/uploads/2020/04/Martinusbericht-2020-extra-editie-03-05-2020.pdf

Klokken luiden op 4 mei van 19.45 tot 19.59 uur
In gesprek met...
Geloof, Hoop en Liefde
De Sint Martinuskerk in Hoogland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie