RIVM Openlijk onder Vuur bij Internationale Wetenschappers

28 april 2020 om 16:14 Corona Deel je nieuws

Het RIVM en het Outbreak Management Team, blijkt te zijn samengesteld uit een aantal deskundigen van verschillende Beroepstakken in de Zorg. En ook wisselen deze leden nogal eens  binnen het Team. Omdat zij vrij absolute uitspraken doen over bijvoorbeeld de soorten besmettingshaarden, laten zij twijfel uit hun uitspraken weg.

Een voorbeeld hiervan is, dat zij zeiden, dat kinderen en tieners niet ziek konden worden van het virus. In het buitenland zijn er wel degelijk jongeren ernstig ziek geworden. Het ligt o.a. ook aan erfelijkheden en je weet nooit of je er tegen kan, totdat je het krijgt. Ook in Nederland zijn er jongeren geweest die op de IC lagen. Een ander voorbeeld is, dat kinderen het niet konden overdragen. Maar dat is helemaal niet zeker. En de inconsequentie van het feit, dat als kinderen het niet kunnen overbrengen, waarom zij dan toch hun grootouders niet konden bezoeken.

Als de scholen weer opengaan kunnen kinderen elkaar dus mogelijk besmetten en het overdragen op hun eigen ouders die of in vitale beroepen werken, of deels thuis werken. De optie waarom alles draait is het aantal ziekenhuisbedden. Als door opengaan van scholen, de besmettingshaard zo worden vergroot, komt er meteen weer druk te staan op die IC en de bedden…

Doordat de absolute, niet geteste uitspraken van het RIVM en het OT (Outbreak Management Team) geen ruimte voor twijfel laten, baseert de politiek de daarna genomen maatregelen op deze uitspraken. Als zij zelf wel de twijfel zouden toelaten van niet het niet bewezen zijn van deze uitspraken, zouden zij zelf het risico lopen om zelf verantwoording te nemen voor hun beleid, wat politiek gezien kan leiden tot verlies van zetels.

Opvallend is, dat in het buitenland veelal hetzelfde beleid wordt gevoerd met o.a. mondkapjes. Nederland wil er niet aan, dat we iets kunnen leren van the World Health Organisation. Gebrek aan transparantiebij het nemen van besluiten of waarop de absolute uitspraken van het RIVM op gebaseerd zijn, maakt dat dit nog een groter gevoel van dreiging teweegbrengt. Mensen willen snappen hoe of wat en waarom. De Man met de Witte Baard, The Godfather van het RIVM ligt onder vuur.

Wie wil begrijpen waar de kritiek uit bestaat kan kijken naar onderstaande link Nieuwsuur (knip en plak in browser) https://www.npostart.nl/nieuwsuur/25-04-2020/VPWON_1310778

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie