Online stadsspel met Pasen
Online stadsspel met Pasen Amersfoortse Gidsen

Gratis online City Quest tijdens Pasen

5 april 2020 om 10:58 Evenementen Deel je nieuws

Online City Quest voor Pasen

Het paasweekend staat normaliter synoniem voor de opening van het uitjesseizoen: wandelen, uit eten gaan, naar de camping toe. Omdat we dit jaar echter binnen blijven, heeft Amersfoortse Gidsen een alternatief bedacht: een online stadsspel, om virtueel op ontdekkingstocht te gaan door Amersfoort.

Een concert streamen via Facebook, digitaal plaatsnemen bij de Flint of online een museum bezoeken: dankzij de moderne techniek is dat nu allemaal de gewoonste zaak van de wereld.  
“Maar een virtuele stadstour door Amersfoort was er nog niet,” legt stadsgids Inge Vos uit. “Dus heb ik een online spel gemaakt, waarmee iedereen thuis door Amersfoort kan struinen. Door opdrachten te doen, verzamel je letters om het geheime codewoord te ontrafelen. Foto’s, filmpjes en zelfs interactief locatiebezoek zijn allemaal in het spel verwerkt. Een soort Escaperoom meets 2 voor 12 - vanuit je luie stoel kom je op plekken in de stad waar je nog nooit geweest bent! 

Wie mee wil doen, kan zich vooraf aanmelden en ontvangt op Eerste Paasdag om 14 uur een link om het spel te starten. “Dan kunnen we met z’n allen samen virtueel ‘paaseieren zoeken’ en toch binnen blijven. Deelname is gratis en onder de goede inzenders van het codewoord verloten we een echte stadswandeling met gids voor de hele familie, voor als we weer buiten op pad kunnen gaan.”

Aanmelden kan via www.amersfoortsegidsen.nl/corona

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie