hoe werkt het?
hoe werkt het? Nander de Wijk

The Blueberry start initiatief "Uitgestelde Taart"

25 maart 2020 om 15:14 Maatschappelijk Deel je nieuws

Vanwege het Corona Virus is de wereld ineens ontzettend veranderd. De komende tijd zullen er veel mensen het zonder hun geliefden moeten stellen en of zich extra inzetten voor onze samenleving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ouderen in een verpleegtehuis, of cliënten op een psychiatrische afdeling, mensen die geen dagbesteding meer hebben en ook geen visite meer kunnen krijgen de komende tijd.

The Blueberry maakt normaal gesproken natuurlijk hele dagen taartjes en andere lekkernijen voor de mensen in de stad, maar door de sluiting als restaurant proberen zij toch alternatieve bezigheden te vinden, en een eigen bijdrage te leveren aan de problematiek die ontstaat. Eigenaresse Lisette de Jong van The Blueberry was voordat zij ging ondernemen verpleegkundige in de psychiatrie, en weet vanuit die ervaring hoe moeilijk mensen het daar normaal gesproken al hebben en hoe hoog de werkdruk daar al is zonder Corona Crisis. Vandaar ook dit het initiatief “Uitgestelde Taart”! Hiermee willen zij zoveel mogelijk van deze mensen (en hun begeleiders) in het zonnetje kunnen zetten in deze eenzame tijd.

The Blueberry wil samen met alle Amersfoorters, de komende tijd zoveel mogelijk mensen eventjes blij maken, met lekkere zoete taartjes. Je bestelt via hun webshop een of meerdere porties Uitgestelde Taart, en zij verdubbelen deze aantallen zodra er 10 zijn besteld, naar voor 20 personen zoet. Vervolgens gaan zij dit (uiteraard contactloos en in overleg met de aangemelde locaties) uitleveren.

Afgelopen dinsdag is Lisette en haar team gestart met dit initiatief, en inmiddels staan er al drie afleveringen voor locaties gepland, waaronder een zorghuis voor ouderen in Kattenbroek, een begeleid wonen huis voor verstandelijk gehandicapten in het centrum van de stad, en huis aan huis via de wijkmobiel in Kattenbroek worden er morgen bij ouderen lekkernijen langsgebracht. Maar met inmiddels al 12 aanmeldingen voor locaties, zijn ze voorlopig nog niet klaar met bakken en bezorgen. Ze hopen dan ook dat snel meer stukken “Uitgestelde Taart” a € 3,- per stuk verkocht zullen worden, zodat er meer mensen eventjes blij gemaakt kunnen worden.

The Blueberry hoopt met dit initiatief andere bedrijven in andere steden en landen te inspireren om hetzelfde te doen.

op www.theblueberry.nl/uitgesteldetaart vind je alle informatie

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie