Maryam Hatami Kasvaei
Maryam Hatami Kasvaei D.M. van Beurden

Student MBO Amersfoort ontwerpt wandversiering voor vestiging Valutaboulevard

9 maart 2020 om 16:00 Onderwijs Deel je nieuws

Op maandag 9 maart 2020 is de wand van de ontmoetingsruimte van MBO vestiging Valutaboulevard beplakt. Op zich niet zo bijzonder, maar het verhaal erachter is dat wel. Het ontwerp is van Maryam Hatami Kasvaei, een student van de opleiding Entree voor Anderstaligen (EVA). Zij komt uit Iran en woont nu bijna 5 jaar in Nederland. In Iran heeft zij enkele jaren als grafisch vormgever gewerkt. May-La Kuijpers, haar loopbaan begeleider, wist dat en vroeg haar een ontwerp te maken. Alle opleidingen die gevestigd zijn aan de Valutaboulevard hebben ideeën en ontwerpen ingediend. Er is unaniem voor Maryams ontwerp gekozen.

 

Maryam vertelt wat er te zien is en waarom zij daarvoor gekozen heeft: “In de achtergrond zie je de Koepelpoort, kenmerkend voor Amersfoort. De kleuren zijn gebaseerd op het logo van MBO Amersfoort. Studenten en docenten werken samen om een doel te bereiken. De raderen onderin de rode rand symboliseren dat het tijd en inspanning kost”. 

 

Op de Valutaboulevard zitten sinds september 2018 de opleidingen van de School voor Veiligheid en Economie niveau 2. Later vestigden zich daar ook de Entree-opleiding en Entree voor Anderstalingen (EVA). Hiervoor was het gebouw een voormalig verkooppunt van Bodyfashion. Naast de opleidingen biedt het ook onderdak aan Acht+ Meerwarenhuis. Een praktijkomgeving waarin studenten leren gebruikte goederen en inboedel om te knappen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie