De leerlingen van SBO Michaëlschool zijn blij om Gezonde School te zijn!
De leerlingen van SBO Michaëlschool zijn blij om Gezonde School te zijn! Ard van den Berg

Wethouder Buijtelaar behaalt themacertificaat Bewegen en sport

6 maart 2020 om 16:48 Onderwijs Deel je nieuws

Op 28 februari 2017 heeft SBO Michaëlschool het themacertificaat Bewegen en sport gehaald. Dit themacertificaat is onderdeel van het vignet Gezonde School.

Na drie jaar is het themacertificaat verlopen en moet de school laten zien dat het nog steeds aan de eisen Gezonde School voor het thema Bewegen en sport voldoet.

SBO Michaëlschool voldoet hier heel goed aan: er wordt twee keer in de week gegymd door alle leerlingen, tijdens de pauze zijn er beweegactiviteiten door Sportivate, er wordt gewerkt met bewegend leren tijdens de taal- en rekenlessen en er wordt judo gegeven op school. Dankzij de inzet van vakleerkracht bewegingsonderwijs Bernadette Beijer, de buurtsportcoach Damion Dekkers, coördinator Gezonde School Leontine le Blanc en de Gezonde School adviseurs van de GGD regio Utrecht Astrid van Ouwerkerk en Eva Rom is SBO Michaëlschool een hele sportieve school en wordt het vignet verlengd voor de komende drie jaar (tot 2023).

SBO Michaëlschool is een gezonde school omdat ze veel aandacht besteden aan voeding, bewegen & sport en welbevinden en hiervoor ook de themacertificaten hebben behaald.

Daarnaast zijn ze een B.Slim school. B.Slim is een programma voor kinderen van 0-18 jaar om overgewicht tegen te gaan door in te zetten op gezonde voeding en meer bewegen.

Het thema voor de eerste helft van 2020 van B.Slim is water drinken. Deze week heeft een aantal leerlingen al aan de opening van minecraft en de FC Utrecht dag mee gedaan waar het thema water drinken is gelanceerd.

Om SBO Michaëlschool te belonen voor het behalen van verlengde themacertificaat Bewegen en te zorgen dat er meer water gedronken wordt hebben de kinderen van de groepen de Spetters en de Bikkels allemaal een B.Slim dopper gekregen. De kinderen van de overige groepen hebben per groep een B.Slim waterdispenser voor in de klas gekregen met een receptenkaart (gemaakt door de Amersfoortse Diëtisten Associatie) om smaakwater mee te maken. Met de afspraak erbij dat alle leerlingen minimaal één dag in de week alleen maar water drinken op school.

SBO Michaëlschool, van harte gefeliciteerd met het behalen van dit mooie, gezonde resultaat.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs Bernadette Beijer en buurtsportcoach Damion Dekkers nemen het themacertificaat in ontvangst.
Justin uit de groep de Doorzetters neemt de B.Slim waterdispenser in ontvangst van wethouder Buijtelaar
Twee leerlingen van de Spetters krijgen een dopper van wethouder Buijtelaar.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie