fluitiste Francien Post
fluitiste Francien Post Annette Kempers

Fluitfeestje: Francien Post viert 30-jarig jubileum

6 maart 2020 om 12:36 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 4 april viert fluitiste Francien Post haar 30-jarig jubileum als fluitdocent. In de Aegtenkapel, waar zij regelmatig te horen is in de Flintserie Klassiek, zal zij een feestelijk concert geven met medewerking van 20 leerlingen. Een speciaal voor deze gelegenheid opgericht fluitkoor, met fluiten van piccolo tot contrabasfluit, zal muziek ten gehore brengen van Mozart, Handel, Telemann en het spannende werk “Het Spookslot” van de Franse componist Avinée. Tussendoor spelen (oud-) leerlingen met Francien in kleinere ensembles spectaculaire fluitmuziek. Kortom: een echt fluitfeest.

Al dertig jaar lang dus brengt Francien de liefde voor de fluit, maar in het bijzonder de liefde voor de muziek over op haar leerlingen. “Toen ik net afstudeerde was ik vooral gericht op mijn eigen carrière op het podium. Ik vond het best lastig om mijn tijd kwijt te raken aan lesgeven. Maar op een gegeven moment kwam het omslagpunt met het inzicht dat juist lesgeven belangrijk is om mensen de liefde voor de muziek bij te brengen. Het voelt als een opvoeding, waarschijnlijk ben ik me dat pas door het krijgen van kinderen bewust geworden. Het is bovendien belangrijk om het stokje door te geven aan de nieuwe generatie! Zo is een aantal leerlingen van mij zelf ook naar het conservatorium gegaan of als bevlogen amateur in orkesten en op diverse podia te vinden.
Bovendien leer je zelf ook enorm veel van lesgeven en je leerlingen”.

“Ongelooflijk, zo hard als de tijd gaat”, aldus de sinds 1996 in Amersfoort woonachtige fluitiste. “Sommige leerlingen komen nog uit mijn begintijd als docent in Gouda. Er zijn zelfs leerlingen meeverhuisd toen ik via Amsterdam in Amersfoort belandde. Het is een groot feest om die mensen weer te ontmoeten en met hen samen te werken, het voelt als een warm bad en alsof ik ze gisteren nog op les had. Ik vind het hartverwarmend hoe al mijn leerlingen zich met hart en ziel inzetten! Al sinds november zijn we samen aan de slag om er een ware happening van te maken.”

Aanvang 15.30. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage om de onkosten te drukken wordt zeer op prijs gesteld. De helft van de opbrengst gaat naar het Longfonds. U ontvangt dan tevens een gratis drankje om naderhand het glas te heffen op dit feestelijke jubileum.
Aanmelding is noodzakelijk! Stuur een berichtje naar de contactpagina van de website www.francienpost.nl 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie