De Stad Speelt
De Stad Speelt Rechtenvrij

De Bibliotheek het Eemhuis in het teken van rebellen en dwarsdenkers

27 februari 2020 om 15:00 Activiteiten Deel je nieuws

In maart doet de Bibliotheek Eemland net als ieder jaar mee aan de Boekenweek. Dit keer is het thema rebellen en dwarsdenkers. Er is een uitgebreid programma op de verschillende vestigingen met in het Eemhuis een lezing van Oek de Jong over 'Zwarte Schuur', een Taalfeest, een Open Senia Leesclub over 'Otmars zonen' van Peter Buwalda en een optreden van De Stad Speelt

De 85ste Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart is, staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. De Bibliotheek Eemland heeft tijdens de Boekenweek extra activiteiten.

De Stad Speelt

Op zondag 8 maart komt De Stad Speelt naar de Bibliotheek het Eemhuis. Speciaal voor de Bibliotheek Eemland, en met een link naar 75 jaar vrijheid, schreef het theatercollectief een gloednieuwe voorstelling. BIJNA VOORBIJ wordt één keer gespeeld en komt in deze vorm dus nooit meer terug. De voorstelling gaat over een schrijver met een schrijversblok en een onmogelijke opdracht. Vier vrouwen met een verhaal dat ze niet kunnen afsluiten. In een bibliotheek in Amersfoort, waar zij in de tijd zijn blijven hangen, zoeken zij waar hun verhaal geschreven staat….

De voostelling begint op zondag 8 maart om 10.00 uur.


Oek de Jong over 'Zwarte Schuur'

Ivan Borghstijn interviewt op woensdag 11 maart om 20.00 uur Oek de Jong over zijn nieuwste roman 'Zwarte schuur'. Deze activiteit vindt in het KAdECafé plaats en wordt samen met de Algemene Boekhandel georganiseerd. 'Zwarte schuur' is een weergaloze roman waarin De Jong op zoek gaat naar een antwoord op de vraag wat een mens bepaalt, de wereld of de wil, natuur of cultuur? Worden we gestuurd door wat in ons verankerd ligt of door de omstandigheden, en wat valt er nog zelf te bepalen?

 

Taalfeest Amersfoort

Op donderdag 12 maart vindt de tweede editie van het Taalfeest plaats in het KAdECafé en het Eemhuis. Het taalfeest heeft een uitgebreid programma met o.a. dichter Ingmar Heytze, schrijver en komiek Ronald Snijders, een taalpubquiz en verschillende workshops.

 

Open Senia Leesclub over 'Otmars zonen' van Peter Buwalda

Voor wie eens wil meelezen met een leesclub organiseren de Bibliotheek het Eemhuis en Senia leesclubs een open leesclub. 'Otmars zonen' van Peter Buwalda staat centraal.

Voor alle activiteiten zijn kaarten te koop of kunnen bezoekers zich aanmelden bij www.bibliotheekeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie