Trio Panache speelt zondag 1 maart in De Observant
Trio Panache speelt zondag 1 maart in De Observant Trio Panache

Ontbijtconcert met Trio Panache in de Observant

21 februari 2020 om 08:08 Muziek Deel je nieuws

Op zondag 1 maart om 9.30 uur speelt Trio Panache een ontbijtconcert in De Observant. Onder het genot van een uitgebreid ontbijt kan het publiek luisteren naar een trio bestaande uit Marte Gerritsma (piano), Sabine van Lier (viool) en Elisabeth Schijns (cello). Werken van Piazolla, Dvorák en Rachmaninoff staan op het programma.

Marte Gerritsma, Sabine van Lier en Elisabeth Schijns leerden elkaar kennen tijdens hun conservatoriumtijd in Utrecht. Sabine en Elisabeth vormen al jaren samen een duo. In de zomer van 2017 ontstond de samenwerking met Marte, waarmee Trio Panache tot stand kwam. Het trio is van alle markten thuis van klassiek tot romantiek, van Piazolla tot Vivaldi.

Violiste Sabine van Lier studeerde bij Chris Duindam in Utrecht, bij Gordan Nikolic in Rotterdam en bij Thomas Klug in Bremen, waar zij in 2016 haar master behaalde met een 9. Sabine remplaceert in verschillende orkesten en speelt in meerdere kamermuziekensembles. Daarnaast werkt zij als docent bij Scholen in de Kunst te Amersfoort.

Celliste Elisabeth Schijns begon haar studie in Utrecht bij Ran Varon en Timora Rosler waar ze haar master in 2016 afsloot met een 9,5. Zij vervolgde haar studie bij France Springuel te Antwerpen. In 2016-2017 volgde zij de orkestacademie bij het Gelders Orkest. Tegenwoordig remplaceert Elisabeth in verscheidene orkesten, is actief als kamermusicus en werkzaam als docent.

Marte Gerritsma studeerde piano bij Martyn van den Hoek in Utrecht en bij Frank van de Laar in Zwolle, waar ze in 2017 haar master afsloot met een 9. Marte werkte veel samen met strijkers en speelt in diverse ensembles. Daarnaast is ze actief als docent.

Voor het concert van 1 maart staat op het programma:

A. Piazolla - De 4 seizoenen 
A. Dvorák - Dumky trio opus 90 
S. Rachmaninoff - Trio élégiaque no 1. opus 9 

Praktische informatie
Datum: zondag 1 maart
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kosten: 15,95 (concert, inclusief ontbijt)
Reserveren noodzakelijk via observant.nl

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie