VioolLab Strings op treedt op in Hamburg op internationaal muziekconcours
VioolLab Strings op treedt op in Hamburg op internationaal muziekconcours Jeroen Waardenburg

Ensemble VioolLab Strings uit Amersfoort treedt op in Hamburg bij internationaal muziekconcours

20 februari 2020 om 10:23 Muziek Deel je nieuws

Het jongste lid is pas 7 jaar oud, het oudste 12 jaar. Toch is het ensemble VioolLab Strings uit Amersfoort al zo goed dat ze afgelopen weekend waren uitgenodigd om op te treden op het internationale muziekconcours Stage4kids in Hamburg. Op de 5e editie van Stage4kids traden jonge talenten van over de hele wereld op. In de prachtige Laeiszalle bracht het ensemble van vioolpedagoog Miriam Veeger 3 stukken ten gehore.

Het ensemble VioolLab Strings is opgericht in mei 2018 en bestaat uit 12 kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Elke week wordt er met veel enthousiasme geoefend, met een repertoire van klassiek tot populair. Met resultaat: het ensemble is uit de vele inzendingen gekozen om afgelopen weekend op te treden in de prachtige Laeiszalle in Hamburg bij het internationale muziekconcours Stage4kids. Aan het concours deden kinderen uit 19 landen mee.

Het esemble opende haar optreden met La Rejouissance van Händel, gevolgd door Andante Festivo van Sibelius en sloot af met het swingende Ragtime van Hewitt-Jones. De kinderen speelden alle stukken uit het hoofd. Na afloop ontvingen ze een trofee en diploma.

VioolLab Strings bestaat uit Emma Ayrton-White, Isabel Bottenheft, Marel van Dooremalen, Sybren Horst, Thomas Mak, Elfa Meylan, Marit van Oort, Maerle Oostindie, Charlotte Supheert, Nina Waardenburg en Naomi Wouda.

Het VioolLab is opgericht door vioolpedagoog Miriam Veeger. Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen hier terecht om al spelenderwijs viool te leren spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie