IVN gids Kees de Heer en deelnemers van een Eemland300 excursie
IVN gids Kees de Heer en deelnemers van een Eemland300 excursie Dirk van de Veen

Excursie rond de Bonte Poort

14 februari 2020 om 20:50 Natuur en milieu Deel je nieuws


De Vereniging Eemland300 en het IVN organiseren samen een serie excursies op plekken waar zonneweides of windmolens zijn gepland. Op zaterdag 22 februari 2020 van 10-12 uur is er een landschapsexcursie rond de Bonte Poort, precies op de grens van Bunschoten en Nijkerk. Deze plek is gekozen omdat er op deze locatie een zonneweide is gepland.
Ruud Beukers van de Vereniging Eemland300 vertelt over de actuele ontwikkelingen rond de zonneweide in het weidevogelgebied. IVN-gids Wim Smeets vertelt over de ganzen en de weidevogels, terwijl IVN-gids Kees de Heer vertelt over de waarden van natuur en landschap, over dijkdoorbraakkolken en het slagenlandschap. Reliëfverschillen, ontginningsgeschiedenis, waterhuishouding, patronen in het landschap, alles komt aan bod.
Deelname is gratis. Je kunt je opgeven voor de landschapsexcursie rond de Bonte Poort door een mail te sturen naar communicatie@eemland300.nl o.v.v. ‘Bonte Poort’ en het aantal personen. Je krijgt dan een email over het verzamelpunt. Meer informatie over de Vereniging Eemland300 is te vinden op www.eemland300.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie