Smartlappenfestival 2019 op de Groenmarkt
Smartlappenfestival 2019 op de Groenmarkt Dick van Breda

Smartlappenfestival viert jubileum met uitgebreid programma

11 februari 2020 om 13:37 Muziek Deel je nieuws

Dit jaar beleeft het Smartlappenfestival Amersfoort zijn 20e editie. Reden voor de organisatie om half april flink 'uit te pakken' met een uitgebreid programma in de binnenstad.

Zoals gebruikelijk wordt drie weken voor het festival in de Mannenzaal het Smartsieraad gepresenteerd en aangeboden aan een bekende Nederlandse artiest. Het sieraad, met een oplage van 1.250 stuks, wordt door vrijwilligers gemaakt en is een ontwerp van Marlie Hansma.

Het Smartlappenfestival wordt dit jaar geopend met een Smartopera. In de Joriskerk wordt op 16 april door een koor van 120 zangers, afkomstig uit de Amersfoortse Smartlappenkoren, een musical-achtige uitvoering van de opera gepresenteerd.

Twee dagen later (18 en 19 april) zingen 34 smart- en shantykoren, afkomstig uit het hele land, hun liedjes op totaal tien podia in de binnenstad. Beide dagen worden afgesloten met een zangfestijn op de Groenmarkt, zaterdag onder leiding van Peter Bruys en zijn band en zondag met een grootse flash-mob door ruim 100 accordeonisten.

Na de afsluiting van het korenprogramma verzorgen de Willie en de Billies zaterdag op de Groenmarkt een show tot 21.00 uur. Daarna volgt tot middernacht een Nederlandstalig programma, verzorgd door Sineke, Willem Barth, Dave de Graaf, Johan Kettenburg en Frans Duits. Een dag later zijn, naast de koren op de pleinen, veel Nederlandstalige artiesten en groepen te vinden in de horecagelegenheden in en rond de binnenstad.

Voor meer informatie kan de site smartlappenfestivalamersfoort.nl geraadpleegd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie