Duo Rendez-Vous
Duo Rendez-Vous niet bekend

Valentijnsconcert duo Rendez-Vous in Mannenzaal

7 februari 2020 om 10:02 Muziek Deel je nieuws

Op vrijdag 14 februari vanaf 20.00 uur verzorgt het duo Rendez-Vous een concert in de Kapel van de Mannenzaal.

Het duo noemt zich ook wel ‘de chansonniers uit Amersfoort’. Zij vertolken prachtige Franse chansons door zanger Freek Pril onder bezielende pianobegeleiding van Peter Mohr. Duo Rendez-Vous geeft een eigen kleur aan de Franse chansons die het publiek niet onberoerd laten.

Speciaal voor Valentijnsdag spelen zij een programma vol tijdloze chansons over ‘L’Amour’ in alle aspecten. Voor het zingen van chansons heb je levenservaring nodig zodat je in je zang de emoties kunt overbrengen. Veel Franse chansons roepen herkenning op bij Nederlands publiek. Kom genieten en voel de liefde.

Het aantal plaatsen in de Kapel is beperkt, dus reserveren is gewenst.
Kaarten voorverkoop € 10,00 te reserveren via email info@mannenzaal.nl.
Kaarten aan de zaal € 12,50.
Meer info op www.mannenzaal.nl

Freek groeide als kind van Nederlandse expats op in Tunesië waar hij met zijn jongenssopraan de sterren van de hemel zong tijdens optredens in de kerk. Dankzij zijn jeugd in Tunesië is Frans zijn tweede taal.

Toen hij de baard in zijn keel kreeg, gaf zijn zangjuffrouw hem een belangrijk advies: stop met zingen en wacht tot je volwassen stem volledig is ontwikkeld.
Freek: "In 2009 ben ik naar een klassiek zangdocent gestapt, zij beschouwde mijn stem als een ruwe diamant. Dat was voor mij voldoende. Het duurde een jaar voor ik over mijn gêne heen was om voor publiek te zingen. Vanaf het begin heb ik mij gericht op het zingen van chansons. Daar ligt mijn hart. Voor mijn werk ben ik wekelijks in Parijs waar ik in het 17e arrondissement in de kerk Saint-Ferdinand mijn zang mag oefenen, maar als ik niet in de buurt van deze kerk ben oefen ik net zo graag in een parkeerkelder.

Uiteindelijk ben ik in Nederland in contact gekomen met pianist Peter Mohr en hebben we als duo Rendez-vous een speellijst opgebouwd met chansons die voor veel herkenning zorgen bij ons publiek. Peter Mohr is naast pianist ook dirigent en producer. We spelen graag in een huiselijke sfeer zoals in de Mannenzaal. Het mooie van zingen voor publiek is dat ik luisteraars raak. Mensen zitten soms met tranen in de ogen te luisteren. Ik merk dat Nederlands publiek de sfeer van de Franse chansons makkelijk oppikt. Ze staan er voor open."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie