JCI VoorleesExpress
JCI VoorleesExpress JCI

JCI Eemland steunt VoorleesExpress met 6000 euro

3 februari 2020 om 12:15 Maatschappelijk Deel je nieuws

Vrijdag 31 januari ontving VoorleesExpress Eemland een cheque van € 6000,- van JCI Eemland. Dit bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van sinterklaasgeschenken. Met deze gift kan er een natraject worden opgezet voor gezinnen die mee hebben gedaan aan de VoorleesExpress. Met de extra begeleiding kunnen de ouders het positieve effect van het voorlezen zelf voortzetten. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje voor de kinderen van de leden van de netwerkclub JCI Eemland en alle deelnemers van deze goede-doelen actie.

De VoorleesExpress wordt binnen de regio Eemland uitgevoerd door de Bibliotheek Eemland en is in verschillende gemeenten een groot succes. In de gemeente Amersfoort zijn de afgelopen jaren meer dan 300 gezinnen voorgelezen. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit, blijkt dat de VoorleesExpress werkt. De kinderen gaan vooruit in verhaalbegrip en (her)kennen meer boeken. Daarnaast gaan ouders meer voorlezen.

JCI Eemland heeft ongeveer 20 leden die allen woonachtig zijn in Amersfoort en omgeving of hier werken. De leden zijn jonge, veelal hoger opgeleide mensen tussen de 25 en 40 jaar die zich zowel op persoonlijk- als maatschappelijk vlak verder willen ontwikkelen. Daarnaast hebben de leden belangstelling voor (zakelijke) netwerken, persoonlijke en internationale contacten, en willen ze zich daarnaast inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij. Junior Chamber International heeft geen politieke of religieuze achtergrond (www. jci-eemland.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie