Dr. Fabienne Naber (neurobioloog) en Colette de Bruin (grondlegger van de Geef me de 5-methodiek)
Dr. Fabienne Naber (neurobioloog) en Colette de Bruin (grondlegger van de Geef me de 5-methodiek) Joyce Goverde

Nieuwe lezing Geef me de 5 over autisme in Amersfoort

14 januari 2020 om 08:39 Mensen Deel je nieuws

Op 27 januari komt Geef me de 5 met een nieuwe lezing naar het Flint Theater in Amersfoort. In deze lezing – ‘Punthoofden bij autisme’ – vertellen autisme-experts Colette de Bruin en Fabiënne Naber hoe overprikkeling en een overvol hoofd ontstaan bij mensen met autisme. En vooral: hoe je op school, in de zorg, thuis of op andere plekken kunt voorkomen dat de druk zó hoog oploopt, dat die leidt tot een uitbarsting of uit contact gaan. Zo krijgt degene met autisme weer grip op zijn of haar emoties en ontstaat er rust voor iedereen.

 

Voor mensen met autisme is het een hele kunst om alle informatie die op hen afkomt te verwerken. Lukt dat niet of onvoldoende, dan kan dat leiden tot overmatig piekeren, continu op een onderwerp terugkomen, onrust, frustratie, zich terugtrekken of zelfs woede-uitbarstingen. Vervelend voor henzelf én voor hun omgeving.

De lezing ‘Punthoofden bij autisme’ zoomt in op wat er gebeurt in het brein en laat zien welke Geef me de 5-technieken je kunt toepassen om een punthoofd en de gevolgen daarvan te voorkomen. Ook leer je wat je kunt doen als het punthoofd al een feit is. Een lezing voor zorg- en onderwijsprofessionals die willen bijblijven in hun vak, maar ook goed te volgen voor ouders.

Kaarten à €17,50 zijn te bestellen via de website www.flint.nl.

 

Orthopedisch gedragsdeskundige Colette de Bruin is grondlegger van de Geef me de 5-methodiek. Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden legt zij uit hoe iemand met autisme informatie verwerkt, hoe je kunt zien dat de druk oploopt en wat je kunt doen. Met haar inspirerende verhalen heeft ze al vele opvoeders en professionals op weg geholpen.

Dr. Fabiënne Naber is neurofysisch gedragswetenschapper met autisme als specialisatie. In 2017 heeft zij de Geef me de 5-methodiek wetenschappelijk onderbouwd. Als geen ander kan zij helder uitleggen wat er bij autisme gebeurt in het brein en het gedrag dat waarneembaar is, verklaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie