Gedekte tafels voor het kerstdiner
Gedekte tafels voor het kerstdiner Van der Valk Leusden - Amersfoort (met toestemming van Van der Valk, waarmee we een overeenkomst hebben)

Honderden ouderen bezoeken Leef3.nu kerstdiners bij Van der Valk

18 december 2019 om 10:10 Mensen Deel je nieuws

Leef3.nu, onderdeel van Beweging 3.0, organiseert kerstdiners voor ouderen bij Van der Valk Amersfoort en Leusden tussen 16 en 24 december. Tot nog toe hebben zich al meer dan 600 mensen aangemeld. Dagelijks komen er nieuwe aanmeldingen binnen.

Leef3.nu richt zich met haar dienstverlening vooral op thuiswonende ouderen en mantelzorgers. Het Leef3.nu kerstdiner bij Van der Valk is inmiddels een traditie, die jaarlijks door honderden mensen wordt gewaardeerd. Jan Jans, manager van Leef3.nu: “Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven bij onze kerstdiners. Of je nu met je partner komt, met familieleden of alleen.”

De hotels zijn versierd met kerstbomen en sfeervolle decoratie. Voor € 21,50 kan genoten worden van een driegangenmenu inclusief welkomstdrankje.

Persoonlijke ontvangst

Jan Jans: “We organiseren dit nu voor de derde keer en we zijn er best trots op dat een regionaal initiatief zo groot is geworden. 20 december wordt onze drukste dag. Dan verwachten we in totaal 135 mensen. En misschien wel goed om te weten: we ontvangen iedereen persoonlijk. Mijn collega’s en ik staan bij de entree klaar om iedereen welkom te heten, de jas aan te nemen en de mensen naar hun tafel te begeleiden. We vinden dit erg belangrijk. Juist ook voor mensen die alleen komen, want voor hen is het vaak al spannend genoeg. Wij zorgen ervoor dat niemand alleen zit en dat iedereen zoveel mogelijk kan genieten. Van het eten, van de sfeer en van elkaar.”

Drempels verlagen

Voor Leef3.nu is het belangrijk dat de gezelligheid en de warmte die bij de kerst hoort voor iedereen zo gevoeld kan worden. Juist ook voor mensen die vaak alleen zijn of minder mobiel. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen biedt Leef3.nu taxi vervoer aan tegen gereduceerde tarieven, wordt de mogelijkheid geboden om anderen vast te leren kennen via het gratis ontmoetingsplatform ‘Leuke Luitjes’ en wordt de onderlinge ontmoeting actief gestimuleerd. Jan Jans: “Van der Valk plaatst speciaal voor de kerst grote tafels waar iedereen gezamenlijk van het kerstdiner kan genieten. We proberen zoveel mogelijk de onderlinge ontmoeting te bevorderen, zodat iedereen een gezellige avond kan hebben.”

Kerstbrunch op het water

Naast de kerstdiners bij Van der Valk organiseert Leef3.nu dit jaar op 19 december voor het eerst ook een kerstbrunch op het water (rondvaart over de Kagerplassen met zijn vele kleine eilanden) inclusief vervoer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie