Aanbevelingen overhandigd aan wethouder Van Eijk, mede voor wethouder Astrid Janssen (ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid) en Menno Tigelaar (participatie)
Aanbevelingen overhandigd aan wethouder Van Eijk, mede voor wethouder Astrid Janssen (ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid) en Menno Tigelaar (participatie) Maarten Rector

Kinderen groep 6 uit Kruiskamp bouwen ideale wijk

16 december 2019 om 15:13 Onderwijs Deel je nieuws

Vrijdagmorgen de 13e was geen ongeluksdag voor de kinderen van de basisscholen in Kruiskamp. Ze kregen bij Kindcentrum Vlinderslag bezoek van wethouder van Eijk om de door hen gebouwde stad officieel te openen en hun aanbevelingen voor een ideale wijk in ontvangst te nemen.

De kinderen van SBO Michaëlschool, basisschool Sint Joris en Kindcentrum Vlinderslag hebben sinds 22 november verschillende momenten hard samengewerkt aan het project Bouw een ABC-Stad 2019. De kinderen zijn begonnen met een dialoog over hun ideale wijk. Hierbij hadden de kinderen veel te zeggen over de indeling van de openbare ruimte, sociale aspecten en duurzaamheid. Na de dialoog zijn de kinderen onder begeleiding hun ideale stad gaan maken.

De kinderen waren net klaar met het oefenen van hun lied toen Wethouder van Eijk (Jeugdbeleid en wijkwethouder Kruiskamp) kwam binnenlopen. Van Eijk benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen meedenken over de stad en hun stem laten horen. De wethouder was dan ook blij met de overhandigde aanbevelingen, waarbij hij ook een exemplaar meenam voor wethouder Astrid Janssen (ruimtelijke ordening en duurzaamheid) en Menno Tigelaar (participatie).

Daarna was het moment aan leerlingen Maarten, Thomas en Denzel om met de wethouder officieel de stad te openen. Er werd feestelijk afgesloten met het aanzetten van de windmolens en de lichtjes in de gemaakte huisjes en het zingen van een lied met daarin de tips aan de wethouders.

Elk schooljaar ontmoeten de leerlingen van de scholen in Kruiskamp elkaar tenminste 2 keer onder schooltijd. Dit past bij de doelstellingen van Stichting ABC Amersfoort (Amersfoortse Brede combinatie) De Stichting werkt met basisscholen in de Amersfoortse wijken samen op de thema’s ontmoeten, ontdekken, spelen, ontwikkelen met projecten en activiteiten. Bouw een ABC-stad was dit jaar een samenwerking van ABC Kruiskamp-Koppel met technische ondersteuning van Fons Cornelissen (winnaar Catharina Somersprijs 2018), Medialab (Bibliotheek Eemland), DoorDacht Doen (kinderwijkdialoog) en ongeveer 10 vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie