De winkel van Cor en Bep.
De winkel van Cor en Bep. Cor Beuse

Antiekwinkel en meubelmakerij C. Beuse stopt na bijna 47 jaar

15 november 2019 om 10:32 Winkels Deel je nieuws

AMERSFOORT ,,Op deze manier stoppen is niet mijn wens, zo jammer. Hadden we samen moeten doen. Van de andere kant was Cor waarschijnlijk tot in lengte van dagen doorgegaan”, kijkt Bep Beuse terug. De antiekwinkel, restaurateur en meubelmaker gaat sluiten.

Op de hoek Leusderweg 14 en Kroontjesmolen zagen passerende voetgangers, fietsers en automobilisten al jaren de antiekwinkel van Cor en Bep Beuse. Vlakbij het Julianaplein zijn de werkplaats en gezellige winkel van Cor als antiekhandelaar, (meubel-)restaurateur en oer-Amersfoorter een pleisterplaats geworden voor velen. Veel aanvankelijke klanten en spontane binnenlopers zijn vrienden geworden en raakten aan de praat met Cor en Bep onder het genot van een kopje koffie, een glaasje wijn of wat dan ook, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Aan de ontmoetingen met Cor is op 19 januari van dit jaar een einde gekomen toen hij op 70-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een leukemie-variant. Hij heeft gewerkt zo lang hij kon. ,,Dat was zijn lust en zijn leven met zijn gouden handen. Wat Cor zag kon hij maken. Soms onbesuisd, altijd met gekkigheid en tomeloze energie, zo nu en dan sloeg hij tijdens zijn werk per abuis roestige spijkers in zijn enorme handen om dan toch (voor bekenden geen verrassing) met alle geduld de mooiste details naar boven en terug te brengen in antieke meubels, alsof het er altijd al zo had uitgezien. Midden in de nacht alleen in zijn werkplaats ontstonden de mooiste creaties. Geen meerjarige scholing, wel groot praktisch vakmanschap."

De winkel is op gangbare winkeltijden meestal nog open sinds Cor er niet meer is. Bep heeft na 45 jaar huwelijk immers veel kennis opgedaan en de winkel is ook haar thuis. Zoon Michel volgt een ander loopbaanpad, maar is wel betrokken bij het stoppen van het levenswerk van zijn vader. De werkplaats is al voor een deel leeg. Er wordt nog gezocht naar een koper voor de bijzondere hout- en fineervoorraad. ,,Nu is het in het verwerkingsproces tijd voor afscheid nemen van de winkel."

Op 18 januari stopt - vlak voordat Cor een jaar geleden is heengegaan - de antiekwinkel waar Bep nog achter en boven blijft wonen. De prijzen zijn daarop aangepast. Om zeker te zijn dat de winkel open is, kan een afspraak gemaakt worden met Bep, via tel. 06-29037190 of bepbeuse@yahoo.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie