Artist Impression Geothermische Centrale
Artist Impression Geothermische Centrale Larderel Energy BV

HermanDeGroot Ingenieurs viert 25-jarig bestaan met CO2-vrije energie

1 oktober 2019 om 14:06 Uitderegio Deel je nieuws

PERSBERICHT (ingekorte versie) – Amersfoort, 1 oktober 2019

In de 25 jaar dat HermanDeGroot bestaat, heeft het ingenieursbureau uit Amersfoort bijzondere projecten op haar naam gezet en een schat aan kennis vergaard. Dat deze kennis en ervaring zou leiden tot een levensvatbare oplossing om een gehele regio van CO2-vrije energie te voorzien, had directeur Johan Herman De Groot nooit durven dromen…

Begonnen op een zolderkamer

V.O.F. Herman De Groot - Adviseurs voor de installatietechniek: dat is hoe HermanDeGroot op 1 januari 1994 werd opgericht. Tussen 1994 en 1996 werd er gepionierd vanaf een zolderkamer in Hoogland, maar dit deed niet af aan de professionaliteit: samenwerkingen met opdrachtgevers als AkzoNobel, Hogeschool Rotterdam en KLM waren al snel een feit. In 1996 ruilde HermanDeGroot haar zolderkamer in voor een echt kantoorpand in Leusden en groeide verder door tot een volwaardig bedrijf, dat tegenwoordig gevestigd is in Amersfoort.

Een stap verder op het gebied van duurzaamheid

Sinds de oprichting is duurzaamheid een randvoorwaarde. In het kader van de energietransitie is de afgelopen 5 jaar een concept ontwikkeld voor duurzame en schone energie in Nederland: Ultra-Diepe Geothermie. Hierbij wordt warmte die op 4 tot 7 km diepte in de aarde aanwezig is gebruikt als constante bron van CO2-vrije elektriciteit en warmte. In 2017 werd dochterbedrijf Larderel Energy opgericht met als missie om Ultra-Diepe Geothermie succesvol in Nederland te introduceren.

Dit heeft recentelijk geleid tot een initiatief om de regio Eemland te voorzien van CO2-vrije elektriciteit én warmte door middel van Ultra-Diepe Geothermie. Dit wordt gesteund door de Regionale Energie Strategie, het wachten is nu slechts op de benodigde vergunningen. 

Een kroon op het 25-jarig bestaan!

Het jubileum wordt het hele jaar uitbundig gevierd: er zijn al ruim 50 jubileum-gebaksloffen uitgedeeld en er is zelfs een unieke HermanDeGroot-cartoon in het leven geroepen. Als kers op de jubileumtaart vindt op 14 november het jubileumfeest plaats in theater Flint te Amersfoort.

We kijken terug op 25 mooie jaren én vooruit naar een duurzame toekomst!

EINDE PERSBERICHT

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie