Jim Carter in Downton Abbey
Jim Carter in Downton Abbey Jaap Buitendijk

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 12 t/m wo 18 september

11 september 2019 om 12:50 Film Deel je nieuws

PREMIÈRES & NIEUW

DOWNTON ABBEY | MICHAEL ENGLER
De gescheiden vijftiger Claire (Juliette Binoche) doet zich online voor als een jonge vrouw. Realiteit en leugen lopen steeds meer in elkaar over in deze spannende, romantische film naar de roman van Camille Laurens.

MANTA RAY | PETER STRICKLAND
Internationale filmcritici zijn lovend over deze moderne fabel over een demonische jurk, die zowel hilarisch als buitengewoon verontrustend is.
> Ook te zien op Picl

ROJO | ALEJANDRO LANDES
Thriller over een groep tienerguerrillastrijders die in de bergen van de Amazone een Amerikaanse gijzelaar en een koe bewaken. Ze drinken, feesten en spelen met hun wapens. Dat gaat niet lang goed.

MILES DAVIS: BIRTH OF THE COOL | STANLEY NELSON

Miles Davis (1926-1991): een creatief genie die de muziek ingrijpend beïnvloedde. Maar hij was ook een verslaafde, zwarte man in racistisch Amerika die zijn vrouwen mishandelde. Deze docu die je aan je stoel kluistert schetst een beeld van de man achter de muziek.

SPECIALS

EASTERN NEIGHBOURS FILM FESTIVAL ON TOUR

DO 12 SEP 18:45 UUR

SCREAM FOR ME SARAJEVO | TARIK HODZIC

Met gevaar voor eigen leven gaven Iron Maiden's frontman Bruce Dickinson en zijn band een concert in het belegerde Sarajevo van 1994. Deze bekroonde docu laat zien wat dit optreden betekende voor het publiek en de band zelf. 

DO 12 SEP 21.00 UUR

STITCHES | MIROSLAV TERZIC

Een psychologisch drama met een thriller ondertoon geïnspireerd op een waar verhaal. De film won het Europa Cinemas Label voor beste Europese film in de Panorama sectie van de Berlinale 2019.

AVONDVULLEND PROGRAMMA

>  Na vertoning van ‘Scream for me Sarajevo’ is er een nagesprek in de filmzaal

> Tussen de films door worden er Oost-Europese hapjes en drankjes uitgedeeld.

> Voorafgaand aan de film ‘Stitches’ speelt  de Nederlands-Macedonische singer- songwriter  Alexandra Popovska een aantal nummers in de filmzaal.

> Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie