Frank Oppedijk houdt een korte inleiding. Op de achtergrond zien we Mischa al genieten
Frank Oppedijk houdt een korte inleiding. Op de achtergrond zien we Mischa al genieten n.v.t.

Uitvoering van Canto Ostinato zeer geslaagd

30 juni 2019 om 16:48 lokaal Deel je nieuws

Zondagmorgen een mooi concert bezoeken in Concordia Hoogland. Dat deden ruim 140 belangstellenden om de uitvoering te horen en te zien van Canto Ostinato. Vier Amersfoortse pianisten en twee vleugels waren er voor nodig om de belangstellenden te laten verwonderen met dit muziekstuk. De pianisten waren:
Daniël van der Hoeven (1985). Hij is één van de beste jonge Nederlandse pianisten van dit moment.
Mischa van Tijn (2000) Deze 19-jarige Amersfoorter werd in 2016 door het AD gepresenteerd als een van Nederlands meest belovende jonge talenten van dit moment.
Ernst Munneke (1976) Hij startte zijn carrière als pianist eveneens in Amersfoort bij Scholen in de Kunst, waar ook hij les kreeg van Frits Kroese.
Frank Oppedijk (1985) Frank Oppedijk trad op negenjarige leeftijd al op als solist met het Flehite Sinfoniëtta in de Xaveriuskerk, waar hij een pianoconcert speelde van Haydn.

Canto Ostinato is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012).Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto Ostinato gekozen. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Dit muziekstuk ging in première op 25 april 1979 in de Ruïnekerk te Bergen (Noord-Holland) en dat is nu precies 40 jaar geleden.

Reacties
De organisatie kreeft diverse reactie's, die we u niet willen onthouden. Deze zijn:...Hartelijk dank voor dit prachtige concert!! We hebben genoten. Maar ook hartelijk dank voor al je inspanning, groetjes, Charlotte. ...Ben op de bonnefooi naar Concordia gegaan en het lukte. Ik heb zeer genoten van het concert. Hulde aan de pianisten en ook aan jou, want jij hebt dit georganiseerd! Ik zou het een heel goed idee vinden om vaker een concert in Concordia te kunnen beluisteren. Liefst klassiek en op een redelijk niveau. Ben benieuwd. Vriendelijke groeten, Angélique.

Subsidiegevers
Toen het muziekwerk afgelopen was werd het even stil en de organisator deelde met de aanwezigen dat hij hij het horen van deze muziek stil stond bij zijn zieke buurman / vriend die op dit moment moet balanceren tussen leven en dood. 
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Cultureel Fonds Amersfoortse Verzekeringen, de Gemeente Amersfoort, Buurtbudget Hoogland en Ondernemersvereniging Hoogland.

De langenoordzaal zat aan zijn nok toe vol
Daniël van der Hoeven en Ernst Munneke zitten er klaar voor
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie