Deelnemer Isabella, Amersfoort
Deelnemer Isabella, Amersfoort Kunstbende

Amersfoortse danseres naar landelijke finale Festival Young Creators

10 juni 2019 om 09:14 lokaal Deel je nieuws

Jonge talenten in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater treffen elkaar jaarlijks op het Festival Young Creators, de landelijke finale van Kunstbende. Dit jaar is de Amersfoortse danseres Isabella Aghina (winnaar voorronde Utrecht) van de partij in Amsterdam op 29 juni. Wie is deze danseres en wat beweegt haar?

‘Op mijn vierde begon ik met ballet bij Scholen in de Kunst en ben vanaf mijn tiende hiphop en house gaan dansen. Bij o.a. Mind, Body and Soul (Amsterdam/Almere) en sinds 2018 bij Social Dance en The Elevator Project in Amersfoort.’, zegt Isabella.

‘Het liefst wil ik muziek omzetten in beweging en met mijn lichaam reageren op wat de muziek met mij doet. ‘Freestyle’ dance is in Amersfoort buiten Social Dance nog niet zo bekend. Meestal maak ik een soort basis verhaal-met-bewegingen. De meeste danspassen improviseer ik dan tijdens het optreden zelf.’

‘In maart heb ik in de provinciale voorronde Kunstbende opgetreden in de Stadschouwburg Utrecht. Nu mag ik in Amsterdam voor onze provincie meedoen aan de landelijke finale in de categorie Dans. Het is echt gaaf om deel te nemen. Je krijgt extra workshops en concerten om je voor te bereiden op de finale. Zo leer je veel nieuwe mensen kennen, ook van andere kunsten. Inspirerend en vooral ook leuk! Kunstbende is echt een ontdekking. Als je de sfeer wil proeven en mij steunen kom dan ook op 29 juni!’

Isabella Aghina danst de finale tijdens Festival Young Creators op 29 juni, Wester Gasfabriek, Amsterdam. Om aan te melden, zie de foto.

Kunstbende wordt mogelijk gemaakt door o.a. Provincies, de Rabobank en ArtEZ.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie