Denise Notenboom (Rabobank) en leerling Simon Kloezeman (en op de achtergrond Niek den Tex (Scholenstrijd), Jean-Paul Busker (docent Amersfoortse Berg) en Carlijn Harink (rector Amersfoortse Berg).
Denise Notenboom (Rabobank) en leerling Simon Kloezeman (en op de achtergrond Niek den Tex (Scholenstrijd), Jean-Paul Busker (docent Amersfoortse Berg) en Carlijn Harink (rector Amersfoortse Berg). Patrick Siemons

Leerlingen OL De Amersfoortse Berg winnen scholenstrijd

8 januari 2019 om 17:45 lokaal Deel je nieuws

Leerlingen van Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg winnen beide hoofdprijzen in Scholenstrijd.

Bijna 180 Leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo van De Amersfoortse Berg deden mee aan Scholenstrijd. Samen met hun docent Jean-Paul Busker hebben zij weken de beurs in de gaten gehouden. Aandelen werden via de onlinegame gekocht en verkocht. Jean-Paul Busker: ‘De winnende groep heeft bij een dalende beurs toch ruim 4% rendement behaald. Ik ben ontzettend trots op de prestatie van onze leerlingen!’’  

Financiële kennis wordt voor de volgende generatie nog belangrijker. Niet voor alle middelbare scholieren spreekt het vak (bedrijfs)economie direct tot de verbeelding. ‘Met behulp van Scholenstrijd kunnen wij economie voor onze leerlingen nog aansprekender maken. Onze leerlingen waren in de ban van de competitie. Ze hebben overlegd over hun acties op de beurs en op deze manier veel geleerd’ aldus Carlijn Harink, rector van De Amersfoortse Berg.

De leerlingen van De Amersfoortse Berg krijgen van Scholenstrijd een workshop beleggen aangeboden bij Van Lanschot én openen met een slag op de gong de beurs (Euronext) in Amsterdam.

Ook Rabobank Amersfoort Eemland wil bijdragen de financiële kennis te vergroten en het vak economie te laten leven. Daarom is de Rabobank een samenwerking aangegaan met Scholenstrijd.

Scholenstrijd bestaat uit drie onderdelen: een online game, te spelen via www.scholenstrijd.nl, gastlessen die door docenten aangevraagd kunnen worden en masterclasses voor de klas die de beste prestatie levert. Scholenstrijd is al jarenlang een groot succes. Het afgelopen voorjaar deden er vele duizenden scholieren mee.  

Rabobank Amersfoort Eemland biedt dit jaar de middelbare scholieren in de regio extra gastlessen aan. 

Niek den Tex, organisator van Scholenstrijd, is uiteraard blij met de steun van Rabobank Amersfoort Eemland. ‘Ons doel is om aan alle middelbare scholen in Nederland een gratis gastles aan te kunnen bieden. En met steun van de lokale Rabobank kunnen we dit nu in deze regio waarmaken.’ 

Meedoen met Scholenstrijd is gratis voor scholen. Zij kunnen zich via de website, www.scholenstrijd.nl aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie