Stem op Amersfoorter van het Jaar Ruwan Heggelman

24 december 2018 om 13:22 lokaal Deel je nieuws

Sinds een aantal weken is het mogelijk om te stemmen op de Amersfoorter van het Jaar. Een van hen is de 27 jarige ACF ambassadeur Ruwan Heggelman. Om voldoende stemmen voor hem te vergaren, hebben we hem geïnterviewd en hem gevraagd wat hem dit deed.

De liefde voor film
Ruwan's passie begon al van zijn 12 jaar en zijn belangstelling was toen al getrokken voor horror-comedy, zoals: Shaun of the Dead. Dit is een Britse-Franse horrorkomedie uit 2004. “Wauw zeg, want ik zag dat horror en komedie kon combineren. Terwijl ik vroeger heel bang was voor horror en ik zag dat dit mogelijk was en heb dit vast gehouden. Het was voor mij ook de kans om deze genres met elkaar te mengen en dit waren de ingrediënten om iets nieuws te maken en daaruit is de passie voor het filmen ontstaan”, aldus Ruwan.

“Ik vind dit helemaal gaaf”
Dit jaar is hij door collega krant AD Amersfoortse Courant genomineerd voor Amersfoorter van het jaar 2018 en daar is het Amersfoorts Cultuur Fonds erg trots op. Zijn reactie is hierop: “Ik vind het geweldig en blijf ook een beetje surrealistisch, want ik sta tussen mensen die hele grote dingen hebben gedaan, zoals vluchtelingen geholpen, EHBO cursussen gegeven, enz. Dit voelt voor mij wel een beetje raar om daar tussen te staan, want als regisseur werk ik veelal samen met ruim 100 mensen als ik een film maak.” Ruwan vindt deze nominatie heel erg tof en je hoort hem daarover ook niet klagen als velen op hem stemmen. Ook het Amersfoorts Cultuur Fonds wil deze nominatie ondersteunen en dat vindt hij ook helemaal geweldig, omdat dit fonds ook de tijd en middelen beschikbaar heeft gesteld bij een aantal bijzondere projecten van hem. Dat voelt voor hem erg goed. Maar ook vindt hij het bijzonder dat het ACF hem regelmaat betrekt bij evenementen en ook hem vraagt om een kopje koffie komt doen om te praten over zijn projecten. Hij vindt het fonds ook erg belangrijk voor het cultuurlandschap in onze stad, want met dit fonds worden toch een aantal projecten gerealiseerd die misschien totaal niet de aandacht krijgen vanuit andere instanties.

Stemmen!
Stem daarom in deze dagen op hem en dat kan tot 1 januari a.s. via de site: https://www.ad.nl/amersfoort/stem-op-jouw-amersfoorter-van-het-jaar~aeba0aea/ Lees meer over hem op de site van het AmersfoortsCultuurFonds. Ga naar: http://www.amersfoortscultuurfonds.nl

Ruwan druk bezig op de filmset
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie