jongerentheater - voorstelling Blood Kiss
jongerentheater - voorstelling Blood Kiss Sjoerd Derine

Toegankelijke kunsteducatie mbo'ers dankzij De Lieve Vrouw en ROC Midden Nederland

17 december 2018 om 15:41 lokaal Deel je nieuws

Ruim 1000 van de 3000 studenten van ROC Midden Nederland in aanraking laten komen met theater en met kwalitatieve kunsteducatie; dat is de ambitie van het theater en het in Amersfoort gevestigde ROC Midden Nederland. Beide organisaties starten in 2019 een intensieve samenwerking en ontwikkelden het project ‘Your story, my story, our stories’.

Friederike Weisner, directeur-bestuurder van De Lieve Vrouw: “Met Your story, my story - our story’s en met de bijdrage van Fonds21 en de gemeente Amersfoort kunnen wij theater en daaraan gekoppelde kunsteducatie-activiteiten eindelijk ook toegankelijk maken voor studenten in het mbo. Dit is een doelgroep die vaak niet goed wordt bereikt”.

Jan Nieuwenhuizen, directeur ROC MN, voegt daaraan toe: “Wij vinden kunsteducatie voor onze studenten van groot belang en van toegevoegde waarde. We leggen hierbij ook een verbinding met het vak burgerschap én zetten in op deskundigheidsbevordering van het begeleidende docententeam. Kunst verbindt en verrijkt de belevingswereld van onze studenten.’

Beide organisaties zien uit naar een duurzame samenwerking, mede dankzij financiële steun van Fonds 21 en de Gemeente Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie