De voortuin van De Ontmoeting
De voortuin van De Ontmoeting Eigen foto

De Ontmoeting in Kattenbroek/Zielhorst bestaat 25 jaar

13 september 2018 om 14:13 lokaal Deel je nieuws

Al 25 jaar is inloophuis De Ontmoeting de ‘huiskamer’ van de wijk Kattenbroek/Zielhorst in Amersfoort-Noord. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de vrijwilligers, de regelmatige inlopers en de buurtbewoners wordt dat onder het genot van een hapje en drankje op zaterdag 22 september a.s. tussen 16.00 en 18.00 uur in de tuin van het Inloophuis 'De Ontmoeting' gevierd. Aanmelden wordt geadviseerd via ontmoetingsfeest@gmail.com

Het inloophuis De Ontmoeting is hét centrum om even binnen te lopen voor een kopje koffie of thee en een praatje te maken. Maar het is ook een plek om samen met anderen te eten, om er nieuwe contacten op te doen en mee te doen met een activiteit. Ook het deel nemen in een gespreksgroep of aan een excursie of het simpelweg genieten van en in de tuin behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Elkaar ontmoeten staat daarbij centraal, we hebben allemaal mensen om ons heen nodig. Mensen die naar je willen luisteren, mensen die je iets willen vertellen. Door het bevorderen van gemeenschap tussen mensen onderling wil men de verbondenheid versterken. Of zoals Sandra van der Werf, coördinator van De Ontmoeting het verwoordt: “We willen mensen ruimte bieden om hun verhaal te vertellen en hun talenten te gebruiken op een plek waar ze gekend worden. We proberen verbinding met elkaar, geluk voor de ander en het goede voor de aarde centraal te stellen.” Door de terugtrekkende zorg en bemoeienis vanuit de overheid in onze samenleving ziet Van der Werf de reden voor het bestaan van het inloophuis nog urgenter worden dan voorheen.

Activiteiten
De Ontmoeting is dagelijks geopend (zondag, maandag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur). ’s-Woensdags wordt van 8.30 tot 10 uur Bakkie Troost georganiseerd, een speciale inloop voor ouders met jonge kinderen. Twee keer per maand wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd. Een paar keer per maand komen er diverse gespreksgroepen bij elkaar en eens per kwartaal organiseert De Ontmoeting een goed bezochte boekenmarkt. De opbrengst van de oud papieractie komt ten goede aan de activiteiten van De Ontmoeting. Regelmatig wordt er een gratis juridisch spreekuur gehouden (www.vwma.nl). 
In 'De Ontmoeting’ is een dependance van Wereldwinkel Amersfoort gevestigd.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie