Onderwijswethouder Fatma Koser Kaya
Onderwijswethouder Fatma Koser Kaya Gemeente Amersfoort

Kwart miljoen extra voor Bilalschool

2 oktober 2018 om 21:49 partnercontent

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort moet dieper in de buidel tasten voor het nieuwe onderkomen van de  Bilalschool dan eerder vermoed. Bovenop het eerder begrote bedrag van 3,1 miljoen komt nog zo'n kwart miljoen.

Jeroen de Valk

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met deze overschrijding. Maar bij enkele oppositiepartijen ging dat niet van harte. Rob Molenkamp (SP) eiste dat overschrijdingen voortaan zo snel mogelijk worden gesignaleerd én aan de raad medegedeeld.

Ben Stoelinga (Amersfoort2014) sprak geërgerd van 'de zoveelste keer dat een school méér kost dan begroot', verwijzend naar de Vosheuvel en het JvO-gymnasium. Hans van Wegen (BPA) sloot zich bij hen aan doch vond, net als alle anderen: ,,We kunnen het die kinderen niet aandoen.''

RECHTSZAAK Dus komt die kwart miljoen er. Vanwaar die extra kosten? De budgetten in de bouwsector - personeel en materiaal - stijgen, nu  de economie aantrekt. Omwonenden van de nieuwe schoollocatie vreesden parkeeroverlast en hadden daarom een rechtszaak aangespannen. Ze verloren die, maar intussen was de school weer een tijd verder.  

De bouwbedrijven kregen bovendien te maken met tegenvallers bij de 'vernieuwbouw' van de nieuwe locatie. Het nieuwe onderkomen lijkt geheel uit nieuwbouw te bestaan, maar bestaat voor de helft uit een ouder pand. De renovatie en uitbouw ervan pakten anders uit; zo bleek dat het bestaande leidingennetwerk niet meer deugde. Dat moest dus drastisch worden vernieuwd.

GYMZAAL Nóg een tegenvaller was een bedrag van 60.000 euro. De gemeente dacht dat dit bedrag al was ondergebracht bij andere kostenposten, maar dat bleek bij nader inzien niet zo te zijn.

De betreffende werkzaamheden zijn intussen al verricht. De Bilalschool nam na de herfstvakantie van 2017 het pand op het adres Fahrenheitstraat 50 in gebruik. Sinds de voorjaarsvakantie van 2018 kunnen de kinderen ook terecht in de - eveneens grondig gerenoveerde - gymzaal aan de Woestijgerweg 187a.

Wethouder Fatma Koser Kaya vroeg en kreeg anderhalve ton voor het schoolbestuur van de Bilalschool en één ton voor de SRO, die de gymzaal beheert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie