De melkweg
De melkweg Michel Speelman

Lezing: De ontdekking van de Melkweg

vrijdag 2 februari 2024 20:00 tot 22:00

De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen. De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over bewegingen van stof en gas of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht. De lezing wordt gegeven door Jeffrey Bout, afgestudeerd sterrenkundige uit Groningen. Hij geeft veel gastlessen, lezingen en cursussen.

Jeffrey Bout studeerde af in de sterrenkunde in 2010. Al sinds jonge leeftijd is hij gefascineerd door het heelal en dat ook met anderen te delen. Na zijn afstuderen werkte hij een paar jaar bij het Infoversum planetarium in Groningen. Sindsdien is hij nog altijd veel bezig met vertellen over het heelal met gastlessen op scholen, lezingen en cursussen hoofdzakelijk ik bibliotheken. Sinds enkele jaren is hij daarnaast HBO docent elektrotechniek.

Meer info en kaarten (€ 7,50): https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-de-ontdekking-van-de-melkweg-765380613017?aff=dsa 

Locatie