Kerst in Nieuwjaar op de Jorisorgels
Kerst in Nieuwjaar op de Jorisorgels Culturele Commissie Joriskerk Amersfoort

Kerst en Nieuwjaar op de Jorisorgels

maandag 1 januari 2024 15:30 tot 16:45

Met Kerst en Oud en Nieuw zijn er weer orgelconcerten in de Sint-Joriskerk. Op dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) komen organist Maurits en zangeres Lisa Bunt om samen met Rien Donkersloot een afwisselend kerstprogramma te laten horen. Op Nieuwjaarsdag klinkt alleen maar Bach, gespeeld door Rien Donkersloot.

Op maandag 1 januari 2024 concerteert Rien Donkersloot ‘Bach op Nieuwjaarsdag’ op hoofd- en koororgel met uitsluitend muziek van   Johann Sebastian Bach. Op het programma staan onder andere Preludium en Fuga in c moll BWV 539 en 575 en diverse koraalbewerkingen op het koororgel. Op het hoofdorgel speelt hij Preludium und Fuge in c moll, BWV 546, Aria ‘Die Seele ruht in Jesu Händen’, BWV 127 (in een arrangement Albert van der Hoeven), het Concerto in Es BWV 597 en Preludium und Fuge in D, BWV 532.

Beide concerten beginnen om 15.30 uur. De kerk is open vanaf 15:00 uur. Toegang 10 euro, inclusief koffie of thee vooraf en na afloop. Tot 21 jaar vrije toegang.

Locatie