Afbeelding
Mark van Stokkom

Samen duurzaam voedsel produceren.

maandag 25 september 2023 20:00 tot 21:30

Nu ook in Amersfoort een Herenboeren-initiatief: informatieavond op 25 september 

Herenboeren Nederland zet zich in voor natuurgedreven, kleinschalige, lokale landbouw. Met als motto “Samen duurzaam voedsel produceren”. Herenboerderijen zijn coöperatieve boerderijen die van het vroege voorjaar tot de late herfst op duurzame wijze tot wel 50 soorten groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren produceren. De opbrengst is voor de ongeveer 200 huishoudens die samen eigenaar zijn van de circa 20 hectare grond tellende boerderij. Er is een boer in dienst voor een eerlijk loon.  

Herenboeren Amersfoort 
Een enthousiaste groep kartrekkers uit Amersfoort wil óók een coöperatieve Herenboerderij op gaan zetten en zoekt leden. Daartoe organiseert zij op maandag 25 september van 20:00 uur tot 21:00 uur met uitloop tot 21:30 uur een informatieavond nabij Station Amersfoort Centraal (details volgen na aanmelding).
Tijdens deze informatieavond zal Herenboeren Amersfoort het concept toelichten en ook hoe jij mee kunt doen.  Wat kost het? Hoe werkt het? Is het ook voor vegetariërs een optie? Op dit soort vragen krijg je antwoord.

De eerste Herenboerderij is in 2016 in Boxtel opgericht. Nu zijn er al achttien draaiende boerderijen, is de vijftigste in beeld en doen er al meer dan 14.000 mensen mee. Alle boerderijen zetten zich in voor herstel van bodemleven en biodiversiteit. Burgers kunnen mede-eigenaar worden. Samen brengen zij het geld bijeen dat nodig is om de boerderij van de grond te krijgen: pacht van de grond, salaris van de boer, machines, beregeningsinstallaties, zaaigoed, vee, hekken etc. Vanaf de eerste oogst eet je als lid voor tussen de €10 en €15 per week per mond duurzaam en eerlijk geproduceerd voedsel van je eigen boerderij. 

Aanmelden Informatieavond 
De bijeenkomst is kosteloos en vrijblijvend, maar we vragen je wel om je van tevoren aan te melden via de website van Herenboeren Amersfoort: https://amersfoort.herenboeren.nl/activiteit/25-september-informatieavond-herenboeren-amersfoort/