Flyer voorstelling
Flyer voorstelling Stichting Praat

Theatervoorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’

vrijdag 22 september 2023 20:00 tot 22:00

Op 22 september speelt theatergroep Jonge Klei, in samenwerking met Stichting Praat, de voorstelling ‘Waar geen woorden voor zijn’. Een voorstelling over seksueel misbruik van kinderen en de gevolgen hiervan in het verdere leven.

Over de voorstelling: 

Iemand die je goed kent, doet vreemde dingen met je die niet fijn zijn. Je bent kind en hebt er geen woorden voor. De ander zegt dat het erbij hoort. Maar jij bent bang, alleen en durft er met niemand over te praten. Wat betekent het om zo’n groot geheim te dragen? Evie wordt op haar dertigste verjaardag tot haar schrik geconfronteerd met de kleine Eefje die ze ooit was. Ze had haar willen vergeten en diep weggestopt. Tegelijk ontmoet ze zichzelf als vrouw van zestig, Eef. Eef heeft zichzelf na haar dertigste uit de mentale bagger gewerkt. Ze moet nog één daad stellen, eindelijk officieel aangifte doen. Een voorstelling over schuld, schaamte en loyaliteit. Maar ook over de verwarring tussen je speciaal voelen en afkeer van jezelf hebben. Over machteloze boosheid, bluffen en krachtig overleven.

Naar aanleiding van de première schreef een bezoeker: ‘𝘌𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘯𝘶𝘢𝘯𝘤𝘦𝘦𝘳𝘥𝘦, 𝘳𝘢𝘶𝘸𝘦, 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘰𝘯𝘣𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘦𝘬𝘣𝘢𝘳𝘦. 𝘌𝘦𝘯 𝘭𝘰𝘰𝘥𝘻𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘦𝘳𝘱 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘣𝘦𝘦𝘵𝘫𝘦 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵’’

Bij de voorstelling is een nagesprek geleid door Stichting Praat. Tijdens dit gesprek krijgen de bezoekers de gelegenheid om te reageren op de voorstelling en hun emoties over de voorstelling te ventileren. Daarnaast gaat het gesprek over wat familieleden, vrienden, hulpverleners of omstanders kunnen doen om slachtoffers van seksueel geweld te ondersteunen.

De voorstelling is geschikt voor jongeren en volwassenen. Vooral voor mensen die werken in het onderwijs, kinderopvang, hulpverlening, politie en justitie is het een must see. Maar ook voor omstanders, familieleden en voor mensen die ooit zelf slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik.

Kaarten à € 15,00 (voor studenten à € 10,00) zijn te bestellen via info@stichtingpraat.nl 

Wanneer: 22 september
Hoe laat: 20.00 uur

Waar: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, in Amersfoort

Kosten: € 15,00. Voor studenten € 10,00 te bestellen via info@stichtingpraat.nl 

Locatie