Afbeelding
Nanette Hagedoorn

Ontspannen de lente in: Uit je hoofd, in je lijf

vrijdag 9 juni 2023 14:00 t/m 17:00

Druk-druk-druk? Blijf je maar piekeren en doorhollen? Stap uit die vicieuze cirkel en ontdek in een TRE-workshop hoe je op een eenvoudige manier je lijf weer kunt ontspannen. Waardoor de energie terugkomt, je meer plezier ervaart en makkelijker je eigen grenzen bewaakt. 

TRE staat voor trauma & tension releasing exercises en is een wereldwijd gebruikte methode om jouw eigen herstelmechanisme weer te activeren. Doe je TRE, dan schudt de spanning letterlijk van je af. Je herstelt je vitaliteit, voelt weer verbinding met je lichaam en herkent stress signalen eerder in het dagelijks leven. Gun jezelf die reset en doe mee op 10 mei, 19 mei, 9 juni of 21 juni. Schrijf je in via: springtrainingencoaching.nl 

Effecten van stress

De effecten van stress kun je onmiddellijk in je lijf voelen: hoge hartslag, opgejaagd gevoel en emotioneel: misschien krijg je een kort lontje of overvalt je soms een gevoel van onmacht, hulpeloosheid of verdriet. Mentaal doet stress ook geen goed: je kunt het overzicht kwijtraken, blijven piekeren en malen, vergeetachtig worden, chaotisch of juist last krijgen van een tunnelvisie.

Bij langdurige stress of angst kunnen spierspannings patronen ontstaan in ons lichaam. Dit wordt na verloop van tijd zo gewoon dat je het niet eens meer door hebt dat er spanning in je lijf zit. Maar het zit er wel en beïnvloedt je houding en gezondheid. Onbewuste spanning wordt chronische spanning. Uiteindelijk kan deze chronische spanning voor fysieke pijnen (denk bijvoorbeeld aan gewrichts,-bekken-, rug,-schouder,-nekklachten), spijsverteringsproblemen en beperkingen in de beweeglijkheid van het lichaam zorgen.

Effecten van TRE

TRE kalmeer het zenuwstelsel, waardoor je veel positieve effecten kunt ervaren. Zo draagt TRE bij aan: 

- Meer rust, plezier, energie en veerkracht

- Minder (werk)stress

- Minder conflicten

- Minder piekeren

- Losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen

- Minder angsten en fobieën

- Verhelpen van burn-out verschijnselen, overmatige vermoeidheid

- Verlichting migraine

- Minder rug-, nek- en schouderklachten

- Meer open minded

- Vermindering van PTSS

Ervaar het zelf

Ontdek zelf wat TRE op dit moment voor jou kan betekenen. TRE is laagdrempelig, iedereen kan het, je herontdekt je natuurlijke herstelmechanisme. Voor veel mensen is het een bijzondere ervaring. De workshops worden begeleid door Nanette Hagedoorn, coach en gecertificeerd TRE-provider. Doe je mee? Meld je aan op www.springtrainingencoaching.nl/tre-workshops