Landgoed Randenbroek
Landgoed Randenbroek Hans van Harten

Speciale Gilde Zomer fietstocht

zondag 18 juni 2023 13:30 tot 16:30

Gilde Amersfoort organiseert deze zomer wekelijks een interessante en vooral ook fraaie fietstocht op de grens van Amersfoort en Leusden. De vroegste geschiedenis van de regio begon hier. Het kerktorentje van Oud Leusden herinnert daar aan. Onder leiding van een gids fietst de groep zo’n 12 kilometer langs prachtige monumenten, gedenktekens van beide wereldoorlogen, buitenplaatsen en de mooie natuur van de Treek. 

Start is bij de Watertoren, bovenop de Amersfoortse Berg en vandaar doen we onder meer de Galgenberg, het Belgenmonument, enkele fraaie Berg villa’s, Kamp Amersfoort, Elisabeth Groen en Randenbroek aan. De fietstocht eindigt bij de monumentale waterpoort Monnickendam, vlakbij het oude centrum van de stad. De gidsen geven bij diverse stoppunten een toelichting. Onderweg is een pauze van 20 minuten. 

De toer is ongeveer 12 kilometer en duurt maximaal 3 uur. Je ziet de omgeving eens met heel andere ogen! Eens in de twee weken op zaterdag of zondag, tot en met 9 september. De fietstocht kan ook geboekt worden met een eigen groep. Meer info: www.gildeamersfoort.nl

Locatie