Afbeelding
Jessica Zeylmaker

Voorstelling “Zonderlingen” van de Theater Vooropleiding Amersfoort productiegroep speelt in het Eemklooster.

donderdag 20 april 2023 20:00 t/m zondag 23 april 17:30

20 t/m 22 april 2023 om 20.00 en een matinee op 23 april om 14.30

Zonderlingen is een mozaïekvoorstelling waarin we het leven van acht jongvolwassenen volgen. Alle acht kampen met psychische problemen en zijn intussen op zoek naar hun eigen plek in de wereld. Zonderlingen is een ongewone locatievoorstelling die het publiek uitnodigt om op zoek te gaan naar de mens achter het label. Is het wel nodig om jezelf of anderen in een hokje te plaatsen?

Tijdens de coronapandemie en de vele crisissen is het aantal jongeren met psychische problemen snel gestegen. “Een op de vijf jongeren overwoog zelfmoord tijden de laatste coronalockdown”, schreef de Volkskrant in mei 2022. Met deze voorstelling willen we het gesprek over dit thema op gang brengen. Wat kunnen wij leren van mensen die ‘anders’ zijn?

Onder leiding van regisseur Jori Hermsen werkt een selectie van acht talentvolle jonge theatermakers toe naar een voorstelling in het prachtige Eemklooster te Amersfoort. De makers zijn (oud)studenten van de Theater Vooropleiding Amersfoort, die samen een productiegroep vormen. De makers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor tekstkeuze, licht, decor, kostuums, muziek, productie en publiciteit; de jonge talenten komen met alle facetten van het theater maken in aanraking. Zo krijgen ze de kans om zich naast het uitbouwen van hun spelkwaliteiten, te ontwikkelen binnen meerdere disciplines van het theatervak.

Eindregie, begeleiding en productie: Jori Hermsen

Regieassistent en techniek: Manouk Hooimeijer

Makers: Danique Dekker, Eva Goze, Juul van Emmerik, Minne de Boer, Nilas Rigter, Sofie Stampfl, Sten Stikfort en Yael Aarts

Spel (buiten TVA): Martijn Faber en Andre Dashorst

Fotografie: Jessica Zeylmaker

Met teksten uit o.a.: “Een soort hades” van Lars Noren, “Honger” van Annemarie Slotboom, “Koliek” van Rainald Goetz, “GOD” van BOG, “Pleinvrees” van Rob de Graaf, People places and things van Duncan Macmillan.

speellijst

donderdag 20 april 20.00 premiere

vrijdag 21 april 20.00 (deze voorstelling is ook toegankelijk met We are Public)

zaterdag 22 april 20.00

zondag 23 april 14.30

locatie

Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

Theater Vooropleiding Amersfoort

Op de Theater Vooropleiding Amersfoort krijgen studenten een jaar lang, les van verschillende professionele docenten die werkzaam zijn in het theatervak en gedreven zijn de studenten klaar te stomen voor het HBO kunstonderwijs. Acteren vormt de basis van onze vooropleiding, maar we streven naar een brede uitstroom richting de HBO theaterscholen. Dat wil zeggen dat we niet alleen studenten opleiden die acteur willen worden, maar bijvoorbeeld ook regisseur, cabaretier, docent, schrijver of vormgever.

Meer informatie en tickets

Tickets voor de voorstelling zijn te koop via ticketkantoor: www.ticketkantoor.nl/shop/zonderlingen

Projectpagina: www.jorihermsenproducties.nl/zonderlingen

Locatie