Alzheimer Café Amersfoort/Leusden

woensdag 22 maart 2023 19:00 t/m 21:00

Beweging en dementie

Misschien heeft u in de afgelopen jaren ook weleens het aanstekelijke verhaal van professor Erik Scherder gehoord op televisie over het belang van bewegen. Maar waarom is bewegen nu eigenlijk zo belangrijk? En waarom is dat zeker ook het geval als je ouder wordt of bijvoorbeeld dementie krijgt? Buurtsportcoaches Eefke Vroemen (Amersfoort) en Mirjam Hagenaar (Leusden), vertellen u tijdens dit Alzheimer Café hier graag meer over. Ook lichten ze toe hoe zij proberen het sportaanbod in de regio meer inclusief te maken en welke specifiek aanbod er is. Maar ook thuis zijn er legio mogelijkheden te bedenken om meer in beweging te komen met dementie wat er uiteindelijk ook aan bijdraagt om valpartijen te voorkomen. We hopen dat u met deze handvatten thuis de volgende dag direct aan de slag kunt. Om u een idee van te geven zullen we in de pauze samen met de liefhebbers in beweging komen. Doet u mee?

U bent van harte welkom op woensdag 22 maart 2023.

Inloop vanaf 19.00 uur, het programma is van 19.30 uur tot 21.00 uur. 


Locatie:

Nieuwe Kerk

Leusderweg 110, ingang Daltonstraat

3817 KD Amersfoort.

De ingang bevindt zich aan de zijkant van de Nieuwe Kerk, ingang Nieuwe Kerkehuis, aan de Daltonstraat. Parkeren kan in de directe omgeving.


Aanmelden:

Vooraf aanmelden is gewenst en kan bij Jolanda van Essen: j.vanessen@alzheimervrijwilligers.nl.

Contactpersoon:

Ria Niemeijer, contactpersoon Alzheimer Café Amersfoort/Leusden, is bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 29459845 of per mail via: r.niemeijer@alzheimervrijwilligers.nl.

Locatie