!
digitaalhuis
digitaalhuis Eemland

Workshop Laaggeletterdheid

dinsdag 21 februari 2023 9:30 tot 12:00

Training herkennen, bespreken en doorverwijzen van laaggeletterdheid

Waarom deze training?

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Als je moeite heb met taal-, reken- en digitale vaardigheden, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. De gemeenten uit de regio Amersfoort, Stichting Lezen en Schrijven en het DigiTaalhuis zetten zich daarom in om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Als professional of vrijwilliger binnen het sociaal domein ben je een aanspreekpunt voor inwoners. Ook voor inwoners die laaggeletterd zijn. Je bent een belangrijke schakel en we willen je graag handvatten bieden om beter in contact te zijn met deze inwoners. Vandaar dat we je deze training aanbieden.

Voor wie is deze training?

Professionals en vrijwilligers uit de regio Amersfoort die werkzaam zijn in het sociaal domein en van daaruit waarschijnlijk contact hebben met laaggeletterden.

Hoe ziet de training eruit?

Het is een fysieke training en deze duurt 2,5 uur. Tijdens de training leer je meer over:

-           Aard en omvang van laaggeletterdheid

-           Herkennen van laaggeletterdheid

-           Bespreken van laaggeletterdheid

-           Doorverwijzen van de laaggeletterde naar het DigiTaalhuis.

Daarnaast is er tijdens de training interactie met een ervaringsdeskundige, zo ontstaat er een nog beter beeld van de doelgroep.

De trainingen worden gegeven door het DigiTaalhuis en zullen plaatsvinden op dinsdagochtend 21 februari 2023 van 9.30 – 12.00 en donderdagmiddag 9 maart 2023 van 13:30 – 16.00 in Amersfoort. 

We hebben minimaal 8 deelnemers per training nodig om deze door te laten gaan. Aanmelden kan via c.dooyeweerd@amersfoort.nl 

Locatie