!

Healing Light - concert van kleinkoor PetitSoli

zaterdag 11 februari 2023 20:00 tot 21:30

Healing Light - concert van kleinkoor PetitSoli

PetitSoli is een kleinkoor met een klassiek repertoire. Het laatste concert van PetitSoli is drie jaar geleden! We hoeven niet uit te leggen hoe dat zo gekomen is. 

Ondertussen is de wereld veranderd. 

Bij het samenstellen van het programma hadden we behoefte muziek te kiezen die hoop geeft, die gaat over het licht dat er ook in de duisternis altijd is, bij alle onzekerheden van deze tijd. Niet voor niks is ‘over licht en vrede’ de ondertitel van het concert.

Healing Light verwijst naar de titel van een van de motetten van Karl Jenkins; een oud Keltisch gebed over innerlijke vrede: ‘Deep peace of the gentle night to you, Moon and stars pour their healing light on you’.  Dat leek ons een mooie gedachte.

Het programma van dit concert is gevarieerd. Vier motetten van Karl Jenkins, afkomstig uit zijn grotere werken als ‘The Peacemakers’ en ‘The Armed Man’.  En er klinken daarnaast werken van andere hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Ton de Leeuw en James MacMillan. 

Én een compositie van onze eigen dirigent Paul Valk! 

Een bijzondere plaats in het concert is voor het ‘Dona nobis pacem’ van de Letse componist Peteris Vasks. En het pianointermezzo met het prachtige ‘Melody’ van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk. Melody wordt vaak beschreven als de spirituele hymne van Oekraïne. Als reactie op de Russische invasie van Oekraïne is ‘Melody’ het laatste jaar wereldwijd uitgevoerd in allerlei benefietconcerten en andere bijeenkomsten. Tijdens een virtuele toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tot het Amerikaanse Congres in maart 2022 werd een video van de vernietiging in Oekraïne begeleid door deze muziek.

Van harte welkom!

Locatie