Afbeelding
foto: Pieter Wittenberg

Hoever moet je gaan met hulp aan vluchtelingen?

donderdag 7 december 2023 20:00 tot 22:30

Tussen 2016 en 2018 hielp Pieter Wittenberg voor geweld en onderdrukking vluchtende mensen die per rubberboot de oversteek waagden vanuit Turkije naar Lesbos. Vanaf het strand of zijn boot wees hij ze ’s nachts de weg naar een veilige landingsplek waar ze vervolgens medische verzorging, droge kleren en iets te eten kregen. In 2018 werden hij en 23 anderen door de Griekse overheid beschuldigd van mensensmokkel. De rechtszaak duur nog voort. De aangeklaagden lopen het risico in Griekenland vijfentwintig jaar gevangenisstraf te krijgen. Maar hij volhardt. Hoe doet hij dat?

Op donderdagavond 7 december aanstaande vertelt hij over zijn motivatie en zijn ervaringen. Pieter is oud-voorzitter van Loge Spectrum.

De avond begint om 20.00 uur en staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor dit belangrijke maatschappelijke onderwerp. Het vindt plaats bij Loge Spectrum in het logegebouw aan de van Persijnstraat 9 in Amersfoort.

Meld je aan, kom langs, luister naar het verhaal van Pieter en stel je eventuele vragen.Ook met vragen over vrijmetselarij kun je op die avond bij ons terecht. 

Aanmelden voor deze lezing via www.logespectrum.nl

Locatie