Esmay Usmany
Esmay Usmany EU

Theatermaker, zangeres en schrijfster Esmay Usmany bij dé INOG Leusden

zaterdag 2 december 2023 11:30 tot 14:30

Dé INOG Leusden heeft op zaterdag 2 december a.s. als gast de theatermaker, zangeres en schrijfster Esmay Usmany.

Van 11.30 tot 12.30 laat zij ons liedjes en fragmenten horen uit o.a. de theaterproducties van “Soedah laat maar” en “Oostwaarts”. Kenmerken daarin zijn;

Het hart van je afkomst onderzoeken en het afpellen van je geschiedenis. De grootouders van Esmay verlieten Indonesië vanwege de oorlog. Ze kwamen aan in Nederland, maar delen van hun ziel bleven achter op de rijstvelden. In de kampongs, op de markt. Over die gespletenheid vertelt Esmay in haar voorstelling Oostwaarts. Waarin ze het gesprek aangaat met al die delen in zichzelf. Ze vertelt over rouwen en accepteren, over stromen en vastzetten, en over zwijgen en uitspreken. Over liefde die zich uitstrekt tot ver over oceanen. Over thuis voelen daar en hier en in twee werelden tegelijkertijd staan.

Na een korte pauze om te lunchen (van 12.30 tot 13.30) zal Esmay in gesprek gaan van 13.30 tot 14.30 met de bezoeksters/ers over hetgeen zij in het voorafgaande gehoord en gevoeld hebben. 

Wilt u meer van Esmay weten, dan verwijzen wij u naar haar website www.esmayusmany.com. U kunt deze dag ook haar boeken kopen en laten signeren.

Gelet op de beperkte ruimte verzoekt dé INOG Leusden u zich tijdig aan te melden voor deze bijeenkomst via inog.leusden@gmail.com.

Dé INOG Leusden is te vinden in Maxima´s, Maximaplein 7, 3832 JS Leusden. Met buslijn 80 kunt u vanuit Centraal station Amersfoort in 15 minuten bij Maxima`s zijn. Halte is Maximaplein. 

De vrijwilligers van dé INOG Leusden en de medewerkers van Maxima´s heten u van harte welkom op zaterdag 2 december. De toegang bedraagt € 5,- p.p.

Locatie