Afbeelding
Yvonne van der Bijl

Wereldlichtjesdag Amersfoort 2023

zondag 10 december 2023 18:15 tot 20:00

Op WERELDLICHTJESDAG, de 2e zondag van december, steken mensen wereldwijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. Wij doen dat ook in Amersfoort. Iedereen die het verlies van een kind meedraagt is welkom. Neem je een steen of keitje mee?

Op zondag 10 december 2023 verzamelen we om 18.15 uur bij de Spits in Elisabeth Groen, Heiligenbergerweg 151 Amersfoort. Het stadspark waar vroeger het Elisabeth Ziekenhuis stond. Om 19.00 uur steken we de kaars aan op de heuvel. We hangen harten met namen in de Wereldlichtjesdag boom, leggen steentjes neer, we branden heel veel lichtjes, noemen de namen, luisteren naar een verhaal en live muziek. 

Gemis

Zo staan we stil bij alle kostbare levens, bij het verdriet en gemis. Herinneren én vieren we wat ze brachten, aan moed en kleur, aan licht en zoveel meer. 

Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu moeder, broer, opa, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist, je bent van harte uitgenodigd!

Kan ik iets voor je doen

Vorig jaar waren wij als organisatie enorm onder de indruk van het aantal namen die wij toen al mochten noemen. En wij realiseren ons weer hoe belangrijk deze avond is. Daarom willen wij er graag voor jullie zijn, als schouder of steuntje in de rug.

Als je andere families kent die hun kind(je) missen, is het fijn wanneer je deze uitnodiging doorstuurt.

Locatie