Advent- en kerstconcert rond hoop en verwachting

zondag 10 december 2023 15:00 tot 16:30

Als de nachten lang duren en het licht zwak lijkt, omarmen we stil de aankomende duisternis. Zacht gaan we zingen. Het licht fluistert, de hoop groeit. Dit is de kern van een muzikaal evenement op 10 december, waar drie koren samenkomen en zingen over hoop en verwachting.

Oude thema’s van Advent en Kerst klinken in liederen van Richard Rodney Bennet, Frank la Rocca, Joanna Forbe l’Estrange, Bob Chilcott en Johann Sebastian Bach.  Zij dragen in muziek en tekst het geheim van de hoop in zich.

A Whisper of Hope, gecomponeerd door Janneke Moes, vormt de passende afsluiting van de avond, Een prachtig werk dat, al fluisterend zingend, hoop geeft. Kunstenaar Sabra Awlad Issa maakte daar werken bij die ermee samenvloeien: schilderijen van licht in het donker, van duisternis die openbreekt (www.sabraissa.com).

De koren deze avond zijn jeugdensemble Jong MusiCanta, vrouwenkoor Amata en Kamerkoor MusiCanta, alle geleid door Janneke Moes. Het publiek heeft een belangrijke rol in gezamenlijke zangmomenten.

De koren hebben ieder een eigen karakter en klank. Wat hen verbindt is dat elke repetitie begint met zangoefeningen van de Schule der Stimmenthüllung (Werbeck). Jong Musicanta wordt gevormd door zeven getalenteerde scholieren. In Vrouwenkoor Amata geven zo’n 20 zangeressen alles voor de zuiverste samenzang. Kamerkoor MusiCanta telt 18 getalenteerde amateurzangers uit de regio, die geen enkele muzikale uitdaging uit de weg gaan. Deze drie koren passen bij de ambitie die hun artistiek leider heeft. Perfectie van de zang kan niet zonder zingend te zoeken naar een steeds diepere laag.

Voor kaartverkoop en verdere informatie: www.jannekemoes.nl.

Locatie