Kleur bekennen expositie

vrijdag 1 december 2023 13:00 tot zondag 17 december 17:00

Kleur bekennen, een groepsexpositie.

‘Kunst kan gevoelens zichtbaar maken waar woorden tekort schieten’ is een uitspraak van E.Faber, één van de exposanten. Zij verbeeldt gedachten en  gevoelens in symbolische tekeningen. Met Oost-Indische inkt (in verschillende gradaties zwart) roept ze deze ‘tevoorschijn’. Daarnaast zijn er tegels in Delfs Blauw van haar hand te zien (in de etalage ingang Kerkstraat).

De groepsexpositie wordt gehouden in de Stad van Cahen een bijzonder pand in de binnenstad van Amersfoort. Na binnenkomst aan de Muurhuizen loopt u een trap af naar het Kunstplein. Op de groepsexpositie bekennen de exposanten elk op eigen wijze ‘kleur’. Soms letterlijk, soms figuurlijk. In kleurig vilt, schilderijen of keramiek. Ook zijn er uit steen gehouwen knopen. 

Op de dagen dat de expositie gesloten is kunt u toch een indruk krijgen. Van elke deelnemer is er in de etalage aan de Kerkstraat een werk te zien. De deelnemende kunstenaars zijn  A.Koelewijn, A.Rosbergen, A.Beeflink, A.Spijker, A.van Wegen, E.Faber, H.Timmerman, R.Huurdeman.

Groepsexpositie ‘kleur bekennen ‘, Muurhuizen 104, Amersfoort 

Vrijdag, zaterdag, zondag t/m 17 december Openingstijden van 13:00-17:00 uur