Café Vrijdenken

vrijdag 1 december 2023 11:00 tot 12:30

Café Vrijdenken bestaat vijf jaar!

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag 1 december 2023

Toon Tieland één van de bekendste Amersfoortse kunstenaars

Onze gast is deze morgen Wichard Maassen, verslaggever van de Amersfoortse Courant en schrijver van het boek: Toon Tieland, levenskunstenaar 1919-2006. Wichard vertelt ons wat hij weet over de man, die zulke prachtige schilderijen heeft gemaakt van onder andere Amersfoort. Waarom noemt Wichard hem een levenskunstenaar?  Natuurlijk gaan we ook deze keer weer met elkaar in gesprek over wat u vindt van deze kunst. 

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom. 

Onze locatie in de herfst en winter

Graag heten we u van harte welkom bij:

            De Tuinkamer van woongemeenschap Nieuw Wede

            Schothorsterlaan 52

            3822 NB  Amersfoort

            van 11.00 uur tot 12.30 uur

Komt u op de fiets, dan kunt u deze bij Nieuw Wede op slot zetten. En als u met de auto bent, dan kunt u deze parkeren bij Nieuw Wede (http://nieuw-wede.nl). De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Terugblik op het Café van Vrijdag 3 november 2023

Deze ochtend stond levenskunst centraal. Aan de hand van vijf vragen zijn we in kleine groepjes naar antwoorden gaan zoeken. Bijvoorbeeld over de vraag moet het leven altijd leuk zijn? Nee, dat hoeft zeker niet, was de algemene opvatting. Juist de diepe dalen die je kunt tegenkomen, kan een meerwaarde zijn in de verrijking, verwondering van het leven. Een andere vraag was, of een leven een kunstwerk kan zijn? Dat kunstwerk kun je letterlijk nemen maar ook het bekijken als een levensweg. Leef ik mijn leven zoals ik dat wil leven? Moet ik dingen loslaten of juist vasthouden? Keuzes maken, elke dag weer.

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar  activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of naar vhb.eemland@humanitas.nl of kom gerust langs bij Café Vrijdenken of Vrijdag!