Afbeelding
Pixabay Silviarita

Start training Mindfulness & Ontspanning bij kanker

vrijdag 6 oktober 2023 10:00 tot vrijdag 24 november 12:00

Start training Mindfulness & Ontspanning voor mensen die leven met kanker (8 bijeenkomsten)

Kanker heeft grote impact en gaat vaak gepaard met veel emoties en stress. Sommige mensen hebben tijdens of na kanker last van angstige of sombere gedachten en gevoelens. Of ze piekeren veel of slapen slecht. Mindfulness training kan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten helpen hiermee om te gaan.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is aandacht hebben voor het hier en nu. Je staat bewust stil bij wat je op dit moment ervaart, vriendelijk en zonder oordeel.

Mindfulness kun je trainen door te observeren wat er in je omgaat. Je doet dat met een open mind. Je kijkt steeds wat er nu gebeurt in jouw gedachten, emoties en lichaam.

Training ‘Mindfulness en ontspanning bij kanker’

In de training oefen je met mindfulness en ontspanningsoefeningen, bijvoorbeeld met meditaties, een bodyscan en bewustwordingsopdrachten. Ook leer je hoe het brein werkt en hoe reacties in het lichaam tot stand komen. Hiervoor krijg je audio met begeleide oefeningen mee naar huis. Als je regelmatig oefent met jezelf (bijvoorbeeld 10 à 20 minuten per dag), kan je deze oefeningen ook stap-voor-stap toepassen in je dagelijks leven.

De oefeningen zijn laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Je bent altijd vrij een oefening niet of op een andere manier te doen, mocht dit beter passen bij jouw persoonlijke omstandigheden. Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats.

Voor wie?

Mensen die leven met kanker, die zelf kanker hebben (gehad) of een partner, kind of andere naaste hebben met kanker of aan kanker hebben verloren.

Praktische details

Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten van 2 uur, inclusief korte pauze

Data 2023: vrijdagochtend 10.00-12.00 uur: 6, 13, 20 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november

Trainer: Francien Post (MBSR mindfulness trainer, VMBN cat. 1 en IPSO gecertificeerd)

Kosten: € 100,- 

Lees meer op de website van het Toon Hermans Huis Amersfoort en meld je aan: https://www.thha.nl/activiteiten/mindfulness-en-ontspanning-bij-kanker/

Locatie