NIEUW! Cursus Reizen met het openbaar vervoer

woensdag 25 oktober 2023 14:00 tot 16:00

Voor sommige mensen is het al wat langer geleden dat ze gebruikmaakten van het openbaar vervoer. Hebt u moeite met reizen met het openbaar vervoer of vindt u het allemaal een beetje overweldigend. Dan is deze cursus echt iets voor u. 

Door deze driedelige cursus te volgen en door samen een oefenreisje te ondernemen, blijkt het vaak allemaal mee te vallen. 

Wanneer: woensdag 25 oktober en 1 november 2023

Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Waar: Bibliotheek Eemland, Eemplein 71, Amersfoort 

In drie bijeenkomsten wordt u wegwijs gemaakt in het reizen met het openbaar vervoer. Van het aanschaffen van een vervoersbewijs tot het plannen van een reis. In de tweede bijeenkomst is er aandacht voor het installeren van handige apps en het oefenen hiermee. De derde bijeenkomst is een proefreis. U ervaart hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.

“Wat een gezellige middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten.” Lea (74 jaar)

Aanmelden

Wil je meedoen aan deze cursus? Aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar info@doemeemethetov.nl of bel 038 - 45 40 130

Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. De cursus is bedoeld voor 55-plussers.

Meer informatie

De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat haar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. 

Kijk op www.doemeemethetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038 - 4540130, of een email sturen naar: info@doemeemethetov.nl

Locatie