Afbeelding
c Gilde Amersfoort

Stadswandeling inclusief bezoek Mannenzaal - Levende Historie

zaterdag 21 oktober 2023 12:00 tot 13:30

U kunt met Gilde Amersfoort tot 1 november elke zaterdag om 12:00 uur mee met een stadswandeling door de oude binnenstad, met aansluitend bezoek aan de eeuwenoude Mannenzaal en kapel van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis. Daar brengen de spelers van Levende Historie de ‘gastelingen’ die daar tot en met 1907 woonden, weer tot leven. De geschiedenis van de Mannenzaal en de aangrenzende kapel gaat terug tot 1390. Het is het oudste bejaardenhuis van de stad. In 1907 werd een deel gesloopt, maar de Mannenzaal en de kapel bleven gelukkig behouden. De spelers van Levende Historie kruipen in de huid van de bewoners van ‘toen’. Na de stadswandeling kunt u genieten van de verhalen die zij vertellen over hun leven en verblijf in de Mannenzaal. Een unieke ervaring!

Locatie