!
Training Mindful Parenting
Training Mindful Parenting Unsplash / Humphrey Muleba

Training Mindful Parenting

woensdag 28 september 2022 9:30 tot woensdag 23 november 12:00

Op naar een krachtig ouderschap!

Mindful Parenting combineert mindfulness met het ouderschap. ‘Bewust met je aandacht in het moment, samen met je kind’. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat in het drukke bestaan van alledag en alle eisen die aan je gesteld worden?

Mindful Parenting is een methode om onrust of stress in ons dagelijks ritme te herkennen en het soms hectische gezinsleven in balans te brengen. Met concrete tools ga je aan de slag om je vermogen te trainen om juist op deze momenten minder vanuit je automatische piloot te reageren. Om met bewuste aandacht aanwezig te zijn in de opvoeding van je kinderen. En bij jezelf!

Mindfulness helpt je om oude patronen te doorbreken. Door er van een afstand naar te leren kijken, adem te halen en opnieuw te kunnen kiezen voor ‘wat is goed voor mij op dit moment’.  Want als jij lekker in je vel zit, kun je de uitdagingen van het gezinsleven beter aan en ervaren je kinderen een sterke ‘thuisbasis’.

Voor wie:
- De training Mindfulness voor Ouders is voor ouders die bewust willen opvoeden en die aandachtiger willen blijven in de dagelijkse drukte. Met aandacht voor zichzelf en voor hun kind.
- Voor ouders die de verbinding met hun kind willen versterken. Die met voldoening en plezier willen genieten van de bijzondere tijd met je kind. Die een krachtiger ouderschap willen ervaren.
- Voor ouders met een pittig, temperamentvol kind, die het lastig vinden om daarmee om te gaan. Of als je het gevoel hebt alleen te staan in het dragen van deze zorg.
- Maar ook voor ouders die merken dat soms de hectiek van alle dag, de stress, zo’n grote rol speelt in het leven dat het je niet meer lukt om met rust en aandacht bij je kinderen én jezelf te zijn. Waar de burn-out op de loer ligt.

Ervaring met mindfulness is niet nodig! En mocht je al wel ervaring hebben en bijvoorbeeld de reguliere 8-weekse mindfulness training gevolgd hebben, dan werkt deze training verdiepend.

In de training Mindful Parenting komt aan bod:
- Je leert hoe je beter om kunt gaan met stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap
- Je leert om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en om meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn bij jezelf en in de opvoeding van je kinderen.
- Je oefent het managen van je emoties, zoals boosheid, schuld, verdriet of onmacht waardoor je beter om kunt gaan met je eigen emoties en die van je kinderen.
- Je oefent hoe je meer aanwezig en in het hier- en- nu kunt leven en weer kan genieten van de kleine dingen in het leven.
- Je leert hoe je meer rust creëert en daarmee meer balans ervaart.
- Je leert hoe je het ouderschap kunt gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het programma van deze training is ontwikkeld door Susan Bögels, Hoogleraar psychologie [UvA] en psychotherapeut. Zij heeft de officiële 8 weekse mindfulnesstraining, ontwikkeld door Jon Kabat- Zinn, aangepast naar het ouderschap. Zij heeft met onderzoek aangetoond dat door de training ouderlijke stress vermindert, ouders minder reageren vanuit automatische, vaak reactieve, patronen. Dat de relatie tussen ouder en kind en tussen partners verbetert; dit geldt ook voor co-ouders. Er meer ruimte binnen het gezin komt voor empathie en compassie en dat ouders beter kunnen omgaan met de veranderingen die hun kind doormaakt.

Aan het eind van de training: Houd je ondanks een druk gezinsleven meer rust en focus op wat voor jou belangrijk is en ervaar je een krachtiger ouderschap!

Datum : woensdag 28 september
Datum Eind: woensdag 23 november
Extra informatie: 26 oktober niet
Tijd: 09:30 tot 12:00
Kosten: 425 euro (vergoeding mogelijk) inclusief het werkboek Mindful Parenting
Aanmelden: mailen naar info@bindi.nu of je inschrijven via ons online systeem (www.bindi.nu)

Locatie